Babasha a prins curaj şi rupe tăcerea despre concertul Coldplay. Ce onorariu a avut tânăra speranţă a manelelor româneşti?

S-au stins de mult ecourile huduilelilor şi abia se mai aud aplauzele pentru Babasha de la dublul concert Coldplay de pe Arena Naţională, dar ecoul scandalului este viu şi sâcâitor. Acum, s-a trecut la faza conspiraţiilor care au întotdeauna un substrat financiar.
Filip Stan
17 iun. 2024, 12:06
Babasha a prins curaj şi rupe tăcerea despre concertul Coldplay. Ce onorariu a avut tânăra speranţă a manelelor româneşti?

Cântărețul de manele Babasha a stârnit o serie de dezbateri în ultimele zile după ce a urcat pe scenă alături de trupa britanică Coldplay. Prima dată despre prezența manelelor la concertele internaționale, apoi despre rasism, când a declarat pe rețelele de socializare că „manelele sunt rău famate doar din cauza rasismului”.

Piesa „Păi Naa”, pe care a cântat-o miercuri și joi alături de Chris Martin, solistul Coldplay, a strâns aproape 9 milioane de viziualizări pe Youtube în mai puțin de două săptămâni de la lansare și este încă pe primul loc în trendingul din România, poziție pe care o ocupa chiar și înainte de concertul din București.

Victor Ciutacu, după ce Babasha a fost huiduit la concertul Coldplay: „Care credeți că a fost reacția clienților de la Hanul Drumețului, care plătiseră bani grei pe dedicații cu manele, când eu am cerut „Ciocârlia?” Strania solicitare a bizarului client a fost respectată”

„Păi Naa” nu este singura melodie lansată de Babasha în ultimele luni care a reușit să strângă milioane de vizualizări într-un timp scurt, iar acest succes în spațiul online este motivul principal pentru care a fost invitat pe scenă de către trupa Coldplay, după cum a explicat tânărul în primul său răspuns la controversă, publicat pe rețelele de socializare.

Controversa de la Coldplay nu pare să-i fi încetinit cumva cariera. Din contră: la doar două zile după ce a fost huiduit pe scena din București, tânărul a fost inclus pe lista de artiști de la Beach, Please, cel mai mare festival de trap din România. Anunțul publicat pe Instagram a strâns peste 115.000 de reacții și 1.400 de comentarii în mai puțin de cinci ore.

Babasha a ajuns și mai cunoscut în România după controversatul concert cu trupa Coldplay, de acum patru zile. Printre întrebările care-i măcinau pe internauți se număra cea legată de bugetul primit de Babasha. Iată ce a declarat artistul!

Pe 12 iunie, trupa britanică Coldplay a susținut un concert memorabil pe Arena Națională din Capitală. Însă, evenimentul a fost marcat și de un moment controversat. Cântărețul Babasha a urcat pe scenă, fiind huiduit de zeci de mii de spectatori. Reacția publicului a fost surprinzătoare și a stârnit numeroase discuții.

Printre curiozitățile multora a fost bugetul pe care l-a încasat Babasha după concertul trupei britanice Coldplay. „Nu s-a luat niciun ban, fraților, la concert! Nu știu dacă știți, dar mi să pare că Coldplay, nu știu dacă integral sau o parte a fost ONG. Nu a luat fratele vostru niciun ban. Nici noi nu am plătit pe nimeni să când. Nu a fost niciun marketing. Vă jur cu mâna pe inimă! Mi se pare o mare prostie cine crede așa și, pentru conspirațiile astea. Era imposibil să ia un puști ca Babasha, sau de calibrul meu, bani de la cine… Acestea sunt niște idioețenii foarte mari!”, a mărturisit Babasha, într-un videoclip postat pe TikTok.

@alexa_maria89

Babasha raspunde intrebarilor de pe live. Cati bani a luat la concertul Coldplay? #babasha

♬ original sound – Alexa_Maria

Cine e Babasha, tânărul huiduit miercuri şi aplaudat joi  seară la concertul Coldplay

Babasha, pe numele său real Vlad Babașa, este originar din Bacău și la ora actuală este foarte popular pe mai multe platforme de streaming audio. Un moment neașteptat a avut loc miercuri seară la concertul celebrei trupe Coldplay de pe Arena Națională când solistul Chris Martin a invitat pe scenă un tânăr român care a cântat o piesă lentă, o prelucrare a unei manele.

Este vorba despre Vlad Babașa, un interpret de manele foarte ascultat în acest moment. O parte a publicului a început să fluiere cu putere momentul, în timp ce o alta a aplaudat. Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a continuat să cânte alături de el și să-l încurajeze.

„Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiti cu inima deschisă”, a spus solistul.

Circa 50.000 de oameni au fost prezenți miercuri seară la primul concert Coldplay. Și chiar dacă nu au avut o reacție „prietenoasă” cu Vlad Babașa, pe internet lucurile stau diferit,

Piesa „Păi Naa” lansată de Babasha în urmă cu 11 zile are peste 6,7 milioane de vizualizări pe YouTube, platformă populară printre interpreții de manele. Melodia se află pe primul loc în Trending, semnalând că foarte multă lume a dat play.

Solistul de la Coldplay a cerut să fie huiduit în a doua seară de concert! De data asta Babasha a fost aplaudat de 50.000 de oameni: „Dacă nu vă place mergeți la baie”

Pe contul de YouTube, Babasha are 104,000 de abonați și 16 videoclipuri publicate. Și pe Spotify, intereptul are cinci piese în top 50 cele mai ascultate melodii de pe platforma de streaming audio, în acest moment. Clasamanetul se schimbă în funcție de preferințele utilizatorilor.

Are peste 565.000 de ascultători lunar și peste 23.000 de oameni îi urmăresc activitatea lui Babasha pe platforma furnizorului suedez de streaming. Piese „Baklava” are peste 5,5 milioane de audiții.

Pe Spotify scrie despre el că este „cântărețul dinamic cunoscut pentru performanțele sale electrizante din lumea manelelor, aduce o energie nouă pe scena muzicală vibrantă din România. Cu prezența sa scenică carismatică și vocea sa plină de suflet, Babasha a devenit un nume cunoscut, captivând publicul”.

„Muzica lui Babasha este o celebrare a vieții, a iubirii și a experienței umane, rezonând profund cu fanii din toate generațiile”, se mai arată în descrierea interpretului.

„Cu fiecare spectacol, el invită publicul într-o lume a pasiunii și intensității, unde muzica transcende barierele lingvistice și culturale”, mai subliniază descrierea.

Pe contul de Instagram, unde are aproape 60.000 de urmăritori, se prezintă ca artist, compozitor, textier și producător. Pe profilul oficial de Facebook, are 6,500 de urmăritori și precizează că a început să studieze în 2021 la Universitatea Națională de Muzică din București.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vinete marinate. O rețetă celebră, vedetă în marile restaurante
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden Testat Pozitiv la Covid-19, Va Continua să Lucreze în Izolare
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'