Patru dintre cei 15 candidaţi, repartizaţi de la Liceul Tehnologic „Grigore Cerchez” din Capitală, au întârziat la testul susţinut miercuri dimineaţă, de la ora 9.00, în centrul de la Liceul Tehnologic „Ştefan Odobleja”, a arătat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), într-un comunicat de presă.
„Din totalul de 216 elevi înscrişi să susţină examenul de Bacalaureat de la Liceul Tehnologic „Grigore Cerchez”, patru nu s-au informat cu privire la această repartizare şi au întârziat la proba scrisă, programată miercuri, la Centrul de Examen la Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja”. Din primele verificări realizate de către Comisia de Bacalaureat a Municipiului Bucureşti la Liceul Tehnologic „Grigore Cerchez” rezultă că informarea candidaţilor privind ora până la care au acces în sălile de examen a fost făcută la timp şi în mod corect, prin afişarea informaţiilor la avizierul liceului”, a precizat ISMB.
În 12 august, Comisia de Bacalaureat a Municipiului Bucureşti a publicat pe site-ul ISMB lista cu centrele de examen pe sectoare, precum şi liceele arondate fiecărui centru. De asemenea, liceele au fost informate în legătură cu această repartizare a candidaţilor.
Absolvenţii de liceu au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului, respectiv la Matematică sau Istorie.
Ultima probă a examenului de bacalaureat din acest an – cea la alegere a profilului şi specializării – va fi susţinută vineri 30 august. La acestă probă s-au înscris 53.837 de absolvenţi, dintre care 31.119 vor da testul la Biologie, 11.870 la Geografie, 6.026 la Fizică, 3.549 la Chimie, 383 la Informatică, 300 la Logică, 193 la Economie, 176 la Psihologie, 142 la Sociologie şi 79 la Filosofie.
Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
La sesiunea de toamnă a examenului naţional de bacalaureat s-au înscris peste 87.000 de absolvenţi de liceu, 67 la sută fiind din promoţia 2012-2013, iar restul din promoţii anterioare, potrivit Ministerului Educaţiei.
Promovabilitatea la bacalaureat în prima sesiune a fost de 55,4 la sută înaintea contestaţiilor şi de 56,4 la sută după soluţionarea acestora.
Procentul de promovabilitate în cea de-a doua sesiune de bacalaureat din 2012 a fost de 24,3 la sută înaintea contestaţiilor şi 25,49 la sută după soluţionarea contestaţiilor.
Procentele de promovare a bacalaureatului au scăzut considerabil începând din 2011, odată cu introducerea sistemului de supraveghere video în şcoli.