BACALAUREAT 2013 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut, miercuri, proba la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat 2013. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte, iar varianta extrasă a avut numărul nouă.
VEZI SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE LA MATEMATICĂ – profil real
VEZI SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE LA MATEMATICĂ – profil uman
CITEŞTE ŞI: Cum trebuia să rezolvi subiectele la ISTORIE. Vezi BAREMUL DE CORECTARE
Ultima probă a examenului de bacalaureat din acest an – cea la alegere a profilului şi specializării – va fi susţinută vineri 30 august. La acestă probă s-au înscris 53.837 de absolvenţi, dintre care 31.119 vor da testul la Biologie, 11.870 la Geografie, 6.026 la Fizică, 3.549 la Chimie, 383 la Informatică, 300 la Logică, 193 la Economie, 176 la Psihologie, 142 la Sociologie şi 79 la Filosofie.
Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
VEZI AICI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ, SESIUNEA DIN VARĂ
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că le-a cerut inspectorilor şcolari „să nu aibă vreo emoţie dacă întâlnesc o situaţie de fraudă” la probele scrise de la examen de bacalaureat care încep luni şi să raporteze imediat orice nereguli. Pricopie a solicitat respectarea metodologiei de examen şi fermitate din partea inspectorilor şcolari în raportarea eventualelor cazuri de fraudă.
„Sper să nu avem surprize şi dacă vom aveam vom interveni fără niciun fel de ezitare. Le-am spus inspectorilor să nu aibă vreo emoţie dacă întâlnesc vreo situaţie de fraudă. Primul lucru pe care îl fac, anunţă Ministerul Educaţiei, al doilea lucru pe care îl fac, anunţă poliţia locală”, a spus Pricopie.
De asemenea, ministrul Educaţiei a solicitat să se verifice ca în toate sălile de examen să funcţioneze camerele de supraveghere, acestea să încadreze bine sala şi înregistrările să fie bine păstrate, pentru o eventuală sesizare privind nereguli.
Prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta, din iunie-iulie, a fost marcată de un imens scandal generat de anchetele privind suspiciuni de fraudă, care a avut în centru situaţia de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală.
Promovabilitatea la bacalaureat în prima sesiune a bacalaureatului 2013 a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora.
CITEŞTE ŞI: Ce poţi face dacă NU AI PROMOVAT Bacalaureatul. Vezi ce CURSURI poţi urma