Examenul de Bacalaureat 2013 va continua, miercuri, cu proba scrisă obligatorie a profilului. Următoarea probă, proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, este programată pe data de 5 iulie.
Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00. Tot în ziua afişării rezultatelor, până la ora 16.00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie.
BAC-ul s-ar putea SCHIMBA din 2013. Guvernul va discuta susţinerea de PROBE DIFERENŢIATE
La proba de limbă maternă, elevii au la dispoziţie trei orei pentru a rezolva cele trei subiecte. Fiecare subiect este notat cu 30 de puncte.
Pentru elaborarea lucrării, candidaţii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene pot folosi numai creion negru. Cei care vor să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, iar în cazul în care unii elevi vor să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească însă timpul stabilit, primesc alte coli de examen.
Ce poţi face dacă NU AI PROMOVAT Bacalaureatul. Vezi ce CURSURI poţi urma
Peste 154.000 de candidaţi, din totalul de 162.338 de potenţiali participanţi, s-au prezentat, luni, la proba scrisă de limba şi literatura română a bacalureatului. 93 de elevi au fost scoşi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs.
Vezi şi: Cum trebuia să rezolvi subiectele la LIMBA ROMÂNĂ. Vezi BAREMUL DE CORECTARE
Proba scrisă la Limba Română a fost marcată de un scandal la Liceul Dimitrie Bolintineanu din CApitală, unde există suspiciuni de fraudare a examenului. La câteva ore după susţinerea probei la Limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, pentru presupuse fapte de corupţie.
Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum şi cei 32 de profesori supraveghetori de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”.