BACALAUREAT 2014. Indiferenţă, BĂTAIE DE JOC şi mult tupeu. Vezi ce se întâmplă de fapt la prima probă de BAC

BAC 2014. Absolvenţii de liceu au intrat ieri, 10 iunie, în focurile Bacalaureatului. Emoţiile sunt mari, în special că în ultimii ani rezultatele au fost catastrofale. Cu toate astea nu se poate afirma că prima probă a Bacalaureatului pune mari probleme liceenilor.
Roxana Gagiu
11 iun. 2014, 06:20
BACALAUREAT 2014. Indiferenţă, BĂTAIE DE JOC şi mult tupeu. Vezi ce se întâmplă de fapt la prima probă de BAC

BACALAUREAT 2014. S-a dat startul Bacalaureatului 2014. Marţi, primii absolvenţi de liceu au intrat în săli pentru a dovedi că limba română nu le este străină. Au ieşit în mare parte fericiţi că au fost declaraţi „experimentaţi”. Ţinuta adecvată a fost greşit înţeleasă şi anul acesta de câţiva elevi. VEZI: BACALAUREAT 2014, parada modei la liceu. Fuste scurte, cămăşi mulate şi bolizi de lux în prima zi de BAC VIDEO

Marţi, la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, elevii aşteptau să le vină rândul, nu neapărat cu mari emoţii, fiind conştienţi că au de susţinut una dintre cele mai uşoare probe din tot Bacalaureatul.

Unul dintre elevii care doar ce ieşise din examen a povestit că a avut de argumentat importanţa jurnalului, pe baza unui text dat. Alţi doi băieţi care tocmai ce savurau o ţigară au povestit că… „este o glumă de probă. Dacă mă concentram mai tare, puteam să obţin calificativul «experimentat», pentru că am tot pălăvrăgit, dar profa zicea că sunt pe lângă subiect!”.

La Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, o liceană a mărturisit că adevăratele emoţii încep din 30 iunie, odată cu proba scrisă la limba şi literatura română: „Astăzi mi-a picat ceva foarte uşor, un text dintr-un ziar care nu presupunea o pregătire specială, aşa că am scăpat repede”, a spus fata potrivit cugetliber.ro

În perioada 10 – 27 iunie se vor desfășura probele orale de competenţe lingvistice şi digitale în 1.503 centre de examinare. Pentru a putea participa, s-au înscris 161.705 candidaţi, dintre care 129.841 absolvenţi ai promoţiei 2013 – 2014 şi 31.864 absolvenţi din promoţiile anterioare.

La proba de competenţe de comunicare orală în limba română (proba A), care se desfăşoară în perioada 10 – 12 iunie, s-au înscris 131.254 de absolvenţi, dintre care 129.841 din promoţia 2013 – 2014 şi 1.413 din anii anteriori.

VEZI ŞI: +BACALAUREAT 2014: Mesaj important de la ministrul Educaţiei pentru elevi şi părinţi

Pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), organizată în perioada 11 – 13 iunie, s-au înscris 6.680 de candidaţi, dintre care 6.665 reprezentând promoţia 2013 – 2014, iar 15 reprezentând promoţiile anterioare.

În total, toate promoţiile înscrise au optat astfel: 5.846 pentru limba maghiară, 700 pentru limba germană, 47 pentru limba slovacă, 20 pentru limba sârbă, 11 pentru limba croată, 5 pentru limba turcă şi 51 pentru limba ucraineană.

Vezi şi: Subiecte Bacalaureat 2014 – LIMBĂ STRĂINĂ proba orală. Vezi ce trebuie să scrie elevii la BAC 2014

Vezi şi: Subiecte Bacalaureat 2014 LIMBA MATERNĂ – proba orală. Vezi ce trebuie să scrie elevii la BAC 2014

BACALAUREAT 2014. În perioada 16 – 20 iunie, 121.446 de absolvenţi vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D). Dintre aceştia, 119.757 fac parte din promoţia curentă, iar 1.689 fac parte din generaţiile anterioare.

Perioada 23-27 iunie încheie ciclul probelor orale cu testarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Conform datelor, 123.689 de absolvenţi sunt așteptaţi să susţină proba, dintre care 122.072 din promoţia curentă şi alţi 1.617 din promoţiile anterioare.

În total, pe probe, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la proba de limba engleză, respectiv 107.194, urmaţi de alţi 14.198 la limba franceză, 1.087 la limba germană, 139 la limba rusă, 682 la limba spaniolă, 20 la limba portugheză, 357 la limba italiană, un  candidat la limba ebraică, 9 la limba japoneză şi alţi 2 la limba turcă.

Probele scrise ale sesiunii curente vor începe pe data de 30 iunie, cu Limba şi literatura română (proba E)a) şi vor continua pe 1 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Afișarea rezultatelor la examene se va face în data de 7 iulie (până în ora 12.00) şi, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale se vor face publice în data de 11 iulie.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Abandon masiv la BAC 2014

BAC 2014. Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face în perioada 14 – 18 iulie, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 şi 19 august, în timp ce evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale va fi susţinută pe 18 şi 19 august.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale – pe 21 şi 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română, urmată pe 26 august de proba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

Bacalaureat – Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Megaproiectul feroviar, în valoare de peste 8 miliarde de dolari, care va lega 2 țări. Calea ferată se întinde pe aproape 400 de kilometri
Capital.ro
Marele cutremur care va lovi România. Zonele din București care vor fi cel mai grav afectate
Playtech.ro
De câte ori se pot acorda voucherele pentru alimente. Calculul exact pentru românii cu venituri mici
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
⁠Cristian Boureanu, în boxeri, în zăpadă. Imaginile anului
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Cum arată mormântul lui Andrei Perneș la o zi de la înmormântare. Dovezile clare că este iubit la nebunie
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Mohamed Amra, infractor extrem de periculos, capturat la București și predat Franței
MediaFlux
Zelenski a CEDAT! Anunțul a uimit întreaga lume
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!