BACALAUREAT 2014. Indiferenţă, BĂTAIE DE JOC şi mult tupeu. Vezi ce se întâmplă de fapt la prima probă de BAC

BAC 2014. Absolvenţii de liceu au intrat ieri, 10 iunie, în focurile Bacalaureatului. Emoţiile sunt mari, în special că în ultimii ani rezultatele au fost catastrofale. Cu toate astea nu se poate afirma că prima probă a Bacalaureatului pune mari probleme liceenilor.
Roxana Gagiu
11 iun. 2014, 06:20
BACALAUREAT 2014. Indiferenţă, BĂTAIE DE JOC şi mult tupeu. Vezi ce se întâmplă de fapt la prima probă de BAC

BACALAUREAT 2014. S-a dat startul Bacalaureatului 2014. Marţi, primii absolvenţi de liceu au intrat în săli pentru a dovedi că limba română nu le este străină. Au ieşit în mare parte fericiţi că au fost declaraţi „experimentaţi”. Ţinuta adecvată a fost greşit înţeleasă şi anul acesta de câţiva elevi. VEZI: BACALAUREAT 2014, parada modei la liceu. Fuste scurte, cămăşi mulate şi bolizi de lux în prima zi de BAC VIDEO

Marţi, la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, elevii aşteptau să le vină rândul, nu neapărat cu mari emoţii, fiind conştienţi că au de susţinut una dintre cele mai uşoare probe din tot Bacalaureatul.

Unul dintre elevii care doar ce ieşise din examen a povestit că a avut de argumentat importanţa jurnalului, pe baza unui text dat. Alţi doi băieţi care tocmai ce savurau o ţigară au povestit că… „este o glumă de probă. Dacă mă concentram mai tare, puteam să obţin calificativul «experimentat», pentru că am tot pălăvrăgit, dar profa zicea că sunt pe lângă subiect!”.

La Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, o liceană a mărturisit că adevăratele emoţii încep din 30 iunie, odată cu proba scrisă la limba şi literatura română: „Astăzi mi-a picat ceva foarte uşor, un text dintr-un ziar care nu presupunea o pregătire specială, aşa că am scăpat repede”, a spus fata potrivit cugetliber.ro

În perioada 10 – 27 iunie se vor desfășura probele orale de competenţe lingvistice şi digitale în 1.503 centre de examinare. Pentru a putea participa, s-au înscris 161.705 candidaţi, dintre care 129.841 absolvenţi ai promoţiei 2013 – 2014 şi 31.864 absolvenţi din promoţiile anterioare.

La proba de competenţe de comunicare orală în limba română (proba A), care se desfăşoară în perioada 10 – 12 iunie, s-au înscris 131.254 de absolvenţi, dintre care 129.841 din promoţia 2013 – 2014 şi 1.413 din anii anteriori.

VEZI ŞI: +BACALAUREAT 2014: Mesaj important de la ministrul Educaţiei pentru elevi şi părinţi

Pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), organizată în perioada 11 – 13 iunie, s-au înscris 6.680 de candidaţi, dintre care 6.665 reprezentând promoţia 2013 – 2014, iar 15 reprezentând promoţiile anterioare.

În total, toate promoţiile înscrise au optat astfel: 5.846 pentru limba maghiară, 700 pentru limba germană, 47 pentru limba slovacă, 20 pentru limba sârbă, 11 pentru limba croată, 5 pentru limba turcă şi 51 pentru limba ucraineană.

Vezi şi: Subiecte Bacalaureat 2014 – LIMBĂ STRĂINĂ proba orală. Vezi ce trebuie să scrie elevii la BAC 2014

Vezi şi: Subiecte Bacalaureat 2014 LIMBA MATERNĂ – proba orală. Vezi ce trebuie să scrie elevii la BAC 2014

BACALAUREAT 2014. În perioada 16 – 20 iunie, 121.446 de absolvenţi vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D). Dintre aceştia, 119.757 fac parte din promoţia curentă, iar 1.689 fac parte din generaţiile anterioare.

Perioada 23-27 iunie încheie ciclul probelor orale cu testarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Conform datelor, 123.689 de absolvenţi sunt așteptaţi să susţină proba, dintre care 122.072 din promoţia curentă şi alţi 1.617 din promoţiile anterioare.

În total, pe probe, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la proba de limba engleză, respectiv 107.194, urmaţi de alţi 14.198 la limba franceză, 1.087 la limba germană, 139 la limba rusă, 682 la limba spaniolă, 20 la limba portugheză, 357 la limba italiană, un  candidat la limba ebraică, 9 la limba japoneză şi alţi 2 la limba turcă.

Probele scrise ale sesiunii curente vor începe pe data de 30 iunie, cu Limba şi literatura română (proba E)a) şi vor continua pe 1 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Afișarea rezultatelor la examene se va face în data de 7 iulie (până în ora 12.00) şi, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale se vor face publice în data de 11 iulie.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Abandon masiv la BAC 2014

BAC 2014. Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face în perioada 14 – 18 iulie, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 şi 19 august, în timp ce evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale va fi susţinută pe 18 şi 19 august.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale – pe 21 şi 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română, urmată pe 26 august de proba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

Bacalaureat – Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Suspendarea definitivă a permisului auto. Șoferii care nu pot fi iertați de lege. Pieton pe viață
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Asociația de proprietari decide. Lege pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Reguli noi pentru folosirea acestor tichete. Dacă nu sunt utilizate în 30 de zile vor fi anulate automat
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'