BACALAUREAT 2014: Ministerul propune o schimbare RADICALĂ a examenului

BACALUAREAT 2014: Ministerul Educaţiei are în vedere o metodă "avansată" pentru modul în care să se desfăşoare examenele, şi anume pe tabletă sau pe laptop, fiind posibil ca rezultatele să se primească imediat.
Romania TV
09 mai 2014, 10:24
BACALAUREAT 2014: Ministerul propune o schimbare RADICALĂ a examenului

BACALUAREAT 2014: Remus Pricopie estimează că primele examene digitale ar putea să fie date peste 10 ani, autorităţile sperând ca până la acea dată toate şcolile să fie informatizate.

Remus Pricopie susţine că evaluările naţionale sau examenul de Bacalaureat nu pot să se desfăşoare deocamdată pe calculator. Odată cu digitalizarea claselor, însă, ministrul Educaţiei este sigur că elevii vor ajunge să susţină testele pe computer.

Toţi elevii au acces gratuit în şcoli la aplicaţii Google, având posibilitatea să înveţe mai uşor geografie, matematica sau limba română.

Totuşi, în momentul de faţă, în România, există numai 11.000 de şcoli şi licee care au acces la internet, iar mulţi elevi evită să-şi facă temele pe caiete.

În ultimii ani s-a constatat un interes tot mai scăzut faţă de învăţătură, lucru desprins din rezultatele slabe la examene. Vara trecută peste 44% dintre elevi nu au promovat la examenul de Bacalaureat.

Printre cauzele dezinteresului la toate nivelele pentru învăţătură se crede că ar fi lipsa de dotare a şcolilor şi calitatea scăzută a procesului educaţional, considerându-se că învăţământul actual are un caracter formativ scăzut şi ca învăţământul românesc nu îi pregăteşte pe elevi pentru viaţă. Totodată, s-a emis ideea că sistemul de examinare ar fi ineficient pentru formarea unei baze solide de cunoştinţe.

Calendarul examenului de bacalaureat 2014 – SESIUNEA SPECIALĂ

În acest an, sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfășura în perioada 17-30 mai. Astfel, înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai).

Candidaţii vor susţine probele scrise între 26-29 mai, astfel:

Rezultatele se vor afişa pe 29 mai până la ora 18:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 18:00 – 20:00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 30 mai.

VEZI AICI Lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale, ce pot susţine examenul de bacalaureat – sesiune specială, 2014

VEZI AICI Lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, ce pot susţine examenul de bacalaureat – sesiune specială, 2014

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden, diagnosticat cu Covid, își întrerupe campania electorală
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'