BACALAUREAT 2014. Născut cu numele de familie Mihai, băiatul a primit la botez prenumele Eminescu, la dorinţa unchiului său, care i-a fost naş. Bărbatul a citit toată opera marelui poet.
„A zis că indiferent ce nepot are întâi îi pune numele Eminescu. Atunci când m-am dus la doctoriţă să-l declar mi-a zis: Bre tanti, glumeşti? Nu glumesc, cum să glumesc?”, a povestit bunica băiatul, Ioana Mihai.
BACALAUREAT 2014. Şi printre colegi, numele tânărului a stârnit reacţii. „La început m-am minunat puţin fiindcă avem şi un Eminescu şi un Iliescu în clasă. Din păcate nu s-a născut şi poet. Doar după nume”, spune un coleg.
BACALAUREAT 2014. Elevul Eminescu a reuşit să treacă proba orală de la Bac şi speră să nu se facă de ruşine nici la celelelate probe, cu aşa un nume.
„Niciodată nimeni nu mă crede că mă cheamă Mihai Eminescu. Avantaje că nu uită nimeni. Când fac cunostinţă cu cineva nu uită numele şi sunt mai indulgenţi cu mine uneori că … uite e Mihai Eminescu”, mărturiseşte băiatul.
Tânărul din Vrancea îşi doreşte să devină pompier.
BAC 2014. Absolvenţii de liceu au intrat ieri, 10 iunie, în focurile Bacalaureatului. Emoţiile sunt mari, în special că în ultimii ani rezultatele au fost catastrofale.
BACALUAREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la ROMÂNĂ şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014 SUBIECTELE la MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014
BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la FIZICĂ şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la CHIMIE şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la BIOLOGIE şi ANATOMIE şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014MODELUL DE SUBIECTE la ISTORIE şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014MODELUL DE SUBIECTE la GEOGRAFIE şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014MODELUL DE SUBIECTE la FILOSOFIE şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la PSIHOLOGIE şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014MODELUL DE SUBIECTE la LOGICĂ şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la SOCIOLOGIE şi BAREMUL DE CORECTARE
BACALAUREAT 2014MODELUL DE SUBIECTE la ECONOMIE şi BAREMUL DE CORECTARE
Afișarea rezultatelor la examene se va face în data de 7 iulie (până în ora 12.00) şi, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale se vor face publice în data de 11 iulie.
Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Abandon masiv la BAC 2014
BAC 2014. Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face în perioada 14 – 18 iulie, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 şi 19 august, în timp ce evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale va fi susţinută pe 18 şi 19 august.
Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale – pe 21 şi 22 august.
Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română, urmată pe 26 august de proba şi literatura maternă.
Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.
Bacalaureat – Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00.
Contestaţiile vor fi rezolvate în 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.
Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.