BACALAUREAT 2014. Peste 160 de absolvenți de liceu susțin anul acesta examenul de bacalaureat în sesiunea specială.
Examenul de Bacalaureat în sesiunea specială se desfăşură la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti. Elevii sunt cazaţi la Colegiul Tehnic Lazăr Edeleanu. În total, este vorba de 106 olimpici sportivi şi 51 de olimpici internaţionali la Chimie, Informatică, Biologie, Matematică, Fizică, Limba Rusă, Astronomie şi Astrofizică, Geografie sau olimpici care îşi dau admiterea la universităţi din străinătate.
În acest an, sesiunea specială a examenului de bacalaureat se desfășură în perioada 17-30 mai. Înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au avut loc în perioada 17-18 mai, iar probele au început pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai).
BACALAUREAT 2014, SESIUNEA SPECIALĂ. Candidaţii vor susţine probele scrise între 26-29 mai, astfel:
Absolvenţii care vor participa la sesiunea specială aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine în 29 mai proba scrisă la limba şi literatura maternă.
Afişarea rezultatelor se va face în aceeaşi zi, până la ora 18, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 18,00 şi 20,00.
În data de 30 mai se vor rezolva contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.
În timpul examenului de Bacalaureat, candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobilesau cu orice mijloc electronic de comunicare. Candidaţii prinşi cu astfel de materiale vor fi eliminaţi din examen de către preşedintele comisiei, indiferent dacă acestea au fost sau nu folosite.
Vezi: BACALAUREAT 2014: Anunţ important pentru toţi elevii
BACALAUREAT 2014, SESIUNEA SPECIALĂ. La accesul candidaţilor în centrul de examen se procedează astfel:
BACALAUREAT 2014, modele de subiecte şi bareme pentru Bac 2014
Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen şi va fi supravegheată de o persoană dintre asistenţi, desemnată de comisia de examen.
După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor afişate pe uşi.
Pentru elaborarea lucrării, candidaţii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene pot folosi numai creion negru. Cei care vor să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, iar în cazul în care unii elevi vor să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească însă timpul stabilit, primesc alte coli de examen. Citeşte şi: BACALUAREAT 2014 ŞI EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Anunţ important pentru profesori