BAC 2015, BACALAUREAT 2015, REZULTATE BAC, REZULTATE BACALAURET. Peste 60 la sută dintre elevii de clasa a XII-a care au susţinut simularea bacalaureatului au luat note de trecere la proba de Limba română, precum şi la proba la alegere a profilului, dar numai 52,49 la sută au promovat proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie.
Meditaţiile private sunt soluţia la care ajung cei mai mulţi părinţi care doresc să-şi vadă odraslele printre cei cu examenul de bacalaureat luat.
Meditaţiile private acordate elevilor sunt subiect tabu. Pe de-o parte, din cauza faptului că această activitate este prestată „la negru” de teama impozitelor, iar, pe de altă parte, Codul de Etică al cadrelor didactice le interzice profesorilor să facă meditaţii cu elevii din unităţile de învăţământ unde îşi desfăşoară activitatea. Cu toate astea, fenomenul se desfăşoară nestingherit, nici elevii şi nici profesorii neavând de ce să se plângă.
În goana după bani, profesorii îşi transformă locuinţele în adevărate săli de clasă.
Piaţa meditaţiilor reprezintă pentru mulţi profesori o sursă suplimentară de câştig. Potrivit estnews.ro, o şedinţă cuprinsă între o oră jumătate şi două ore costă 30-40 de lei. Astfel, un elev care a optat pentru meditaţii de două ori pe săptămână, ar cheltui lunar în jur de 320 de lei, pentru o singură materie.
Examenul de BACALAUREAT 2015, sesiunea de vară, va începe pe data de 8 iunie, cu proba orală la limba română. Probele scrise sunt programate să înceapă pe data de 29 iunie cu examenul scris la limba română. Pe data de 3 iulie, liceeni vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.
BACALAUREAT 2015 EDU.RO: MODELE DE SUBIECTE la LIMBA ROMÂNĂ. Vezi noutăţile
CALENDAR BAC 2015. Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
CALENDAR BACALAUREAT 2015. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.
Citeşte şi: BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Cât te costă dacă pici şi BAC 2015