BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Sesiunea specială a Bacalaureatului, susţinută de elevii olimpici şi absolvenţii de liceu care dau admiterea la universităţile din străinătate, are loc la Braşov, în perioada 14-27 mai, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.
VEZI PROGRAMAREA CANDIDAŢILOR PE ORE
Prima probă este cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi are loc luni şi marţi (16-17 mai). De asemenea, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă are loc în aceeaşi perioadă.
BACALAUREAT 2016 SESIUNEA SPECIALĂ. În perioada 18-19 mai are loc evaluarea competenţelor digitale, iar în intervalul 20-21 mai are loc proba privind competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise încep pe 23 mai cu Limba şi literatura română, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (matematică/istorie). La data de 25 mai se desfăşoară proba la alegere a profilului şi specializării care se susţine la una din zece materii, iar pe 26 mai are loc evaluarea la Limba şi literatura maternă.
Afişarea primelor rezultate va fi pe 26 mai la sediile unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, iar depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile. În data de 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de Bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi trebuie să facă dovada că au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016.
Modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a XII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011, sunt disponibile mai jos:
Limba si literatura romana (Filiera teoretică – Profil real; Filiera tehnologică)
Limba si literatura romana (Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic)
BACALAUREAT OLIMPICI, SESIUNE SPECIALĂ 2016. Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18:00).
VEZI ŞI: Adrian Curaj: „Mă dor rezultatele de la simularea Bacalaureatului”
Dosarele candidaților pentru care Ministerul Educației a aprobat susținerea examenului de bacalaureat în sesiunea specială vor fi întocmite la unitatea școlară de proveniență, în conformitate cu prevederile metodologice.
Aceste dosare vor fi depuse la Centrul de Examen – Colegiul Nicolae Titulescu din Brașov – după următorul program:
– Sâmbătă, 14.05.2016, între orele 11.00 – 17.00
– Duminică, 15.05.2016, între orele 11.00 – 17.00
Pentru depunerea dosarelor nu este necesară prezența candidaților.
În cazuri excepționale, candidații pot transmite prin email-ul oficial, [email protected] cererea de înscriere tip, semnată și ștampilată de unitatea școlară emitentă, scanată, sub rezerva ca cel mai târziu duminică, 15.05.2016, orele 17.00 să depună, la Comisia din Centrul de examen, dosarul complet.
BACALAUREAT OLIMPICI, SESIUNE SPECIALĂ 2016. Sesiunea specială a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi trebuie să facă dovada că:
Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util.