Anul acesta, din cauza pandemiei, Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii speciale.
În perioada 11-17 iunie, comisiile de Bacalaureat de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale din licee vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei aprobate prin ordinul ministrului.
Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română/în limba maternă se stabileşte în urma echivalării cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obţinute de candidat pe parcursul învăţământului liceal la aceste discipline.
Nivelul de competenţă lingvistică într-o limbă de circulaţie internaţională din cadrul probei C se stabileşte prin echivalarea cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obţinute de candidat pe parcursul învăţământului liceal la disciplina aleasă pentru susţinerea probei, în anii în care a studiat această materie.
Citeşte şi Raed Arafat: Pentru examenele naţionale s-au luat măsuri foarte serioase. Dar risc 0 nu există
În ceea ce priveşte nivelul de competenţă digitală din cadrul probei D, acesta se stabileşte calculând un punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice, fără rotunjire, a mediilor anuale obţinute de acesta la disciplina Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor în clasele a IX-a, respectiv a X-a.
Nivelul de competenţă digitală se acordă conform unei grile.
În acest an, în contextul pandemiei de COVID-19, va fi organizată și o sesiune specială a examenului de Bacalaureat. Dacă, în urma termoscanării efectuate înainte de intrarea la examene, se va constata că elevii au o temperatură mai mare de 37,3 grade, aceştia nu vor fi primiţi în examen, urmând să-l susţină în cadrul unei sesiuni speciale.
Elevii care nu pot participa, din motive medicale, la toate probele de la Bacalaureat nu vor fi nevoiți să le repete, în cadrul sesiunii speciale, pe cele pe care le-au susținut, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.