”E vorba de două treimi, 66% înscrişi la examenul de Bacalaureat din promoţia curentă – vorbesc de 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 de elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anteriori procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.
Citeşte şi: Teste de antrenament pentru Bacalaureat 2021 – matematică şi istorie
Potrivit ministrului, acest lucru creează îngrijorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar.
Citeşte şi: Veşti bune de la Ministerul Educaţiei. Certificatele Cambridge pot fi folosite la Bacalaureat
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu Limba şi literatura română, urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului – istorie sau matematică. Pe 30 iunie este programată proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d). Pe 1 iulie vor susţine proba la Limba şi literatura maternă elevii din şcolile minorităţilor.
Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie – până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12,00 – 18,00. Rezultatele finale de la Bacalaureat 2021 vor fi afişate în 9 iulie.
Bacalaureat 2021. Calendarul examenelor:
14-16 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
16-17 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
18-23 iunie – Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
23-25 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)
28 iunie – Limba și literatura română – proba scrisă
29 iunie – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
30 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
1 iulie – Limba și literatura maternă – proba scrisă
Probele de evaluare a competențelor la Bacalaureat vor fi echivalate în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.
– proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
– proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;
– proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;
– proba de evaluare a competenţelor digitale.