Bacalaureat 2021. Subiecte asemănătore la prima probă a examenului, la Limba Română. Ce reguli trebuie să respecte elevii și care au fost cerinţele

Proaspăt abolvenții de liceu susțin astăzi, 28 iunie, prima probă a examenului de bacalaureat 2021. Elevii trebuie să respecte o serie de reguli pentru a putea participa la proba scrisă la Limba Română.
Mirabela Vasile
28 iun. 2021, 08:07
Bacalaureat 2021. Subiecte asemănătore la prima probă a examenului, la Limba Română. Ce reguli trebuie să respecte elevii și care au fost cerinţele

Bacalaureat 2021. Ministerul Educației a publicat sâmbătă ghidul examenului de bacalaureat pentru acest an, după care elevii trebuie să se ghideze pentru a putea participa fără probleme la examenul de la Limba Română.

Update: Din primele informaţii, se pare că ambele profile au primit la subiectul al treilea NUVELA.

Bacalaureat 2021. Elevii susțin prima probă a examenului, la Limba Română.

​Probele scrise încep la ora 09:00. Accesul în centrul de examen se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate. Totodată, este interzis să introduci în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat. Dacă refuzi depozitarea acestora, nu vei fi primit în examen.

-Nu poți avea, în sala de examen, asupra ta, în penar sau în banca în care ești așezat, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, în sala de examen, este interzis să ai asupra ta, în penar sau în bancă, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

-Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preșdintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

-Dacă ai materiale/obiecte nepermise nu le lua în sala de examen. Vei fi îndrumat spre sala de depozitare a acestora. Vei primi o punga/plic în care să le introduci, împreună cu o declarație-tip în care se mentionează numele și prenumele, precum și obiectele personale depozitate.

-După ce ai trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), te deplasezi spre sala de examen, unde ești repartizat, conform tabelelor afișate.

-Trebuie să citești extrasele din Metodologie afișate pe ușa sălii de examen și să nu stationezi pe holuri mai mult de 5-7 minute.

-Vei ocupa locul în bancă, respectând regula „câte unul în banca”, în ordine alfabetică, în functie de disciplina și de tipul de subiect primit, conform listelor afișate la avizier / pe ușa sălii de examen.

-Vei primi o coală de hârtie tipizată, pe care îți vei scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate și vei completa citetțcelelalte date de pe colțul ce urmeaza a fi lipit.

-Înainte de distribuirea subiectelor în săli, asistenții îți vor explica modul de desfășurare a probei și modul de completare a datelor personale pe foaia tipizată.

-Vei primi atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu stampila „Bacalaureat 2021 – C.E.” câte îți sunt necesare.
Atentie: înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective.

-În timpul probelor scrise este interzis să comunici cu ceilalți candidați sau cu exteriorul, să copiezi, să transmiți materiale care permit copiatul sau să schimbi cu colegii foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

-Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală.

-Poti părăsi sala, doar dacă predai lucrarea scrisă și semnezi de predarea acesteia, cel mai devreme după o ora și jumătate.

-În cazuri excepționale, dacă te simți rău, poți solicita părăsirea temporară a sălii. Vei fi însoțit de unul dintre asistenti, pâna la înapoierea în sala de examen. În aceasta situatie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

-Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

-Pentru elaborarea lucrarii scrise, vei folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vei folosi numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele ,,Matematica” si ,,Geografie”, poti sa utilizezi instrumente de desen.

-Se foloseste numai hartia distribuita candidatilor de catre asistenti.

-Daca dorești sa corectezi o greșeala, taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală.

-La expirarea celor trei ore acordate, predai lucrarea în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit.

-Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrari.

Citește și: Astăzi încep înscrierile pentru examenul de Bacalaureat. Când au loc primele probe

Bacalaureat 2021

Bacalaureat 2021

 

Regulile sanitare impuse de Ministerul Educației pentru participarea la Examenul de Bacalaureat 2021

-În centrele de examen vor exista echipamente și materiale de protecție;
lntrările/ieșirile și sensul de deplasare pe coridoare vor fi semnalizate corespunzător. Punctele de acces/iesire și culoarele vor fi dezinfectate în mod regulat;
-În sălile de clasă în care se desfașoara probele, locurile se stabilesc astfel încat să existe între candidați o distanță de 1 metru unul față de celalalt, pe rânduri și între randuri;
-În situatia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximă posibilă;
-Fiecare persoană care intră în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, 1 la plecare;
-Sălile de clasă vor avea dezinfectanti pentru mâini;
-În incinta centrului de examen se va purta obligatoriu masca de protecție;
-Colectarea maștilor purtate se va face în locuri special amenajate și semnalizate;
-Este interzis schimbul de obiecte personale;
-Centrele de examen vor beneficia de asistenta medicala.

 

Citeșt și: Bacalaureat 2021. 67 de centre de examen în Bucureşti pentru peste 15.000 de candidaţi
 

Modele de teste pentru Limba și Literatura Română, la Bac 2021

Primele teste de antrenament au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe 22 februarie. Ultimele au apărut pe data de 31 mai. Acestea sunt structurate exact după modelul probelor scrise, cu aceeași bibliografie și cu baremul de notare aferent. Pentru rezolvarea unui subiect elevii au la dispoziție 3 ore.

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor susține examenul după o programă adaptată. Aceasta a fost simplificată pentru că elevii au făcut o perioadă cursuri online.

Proba la limba și literatura română – Proba E. a) – este obligatorie pentru toate profilurile. Vă prezentăm mai jos testele de antrenament la limba și literatura română pentru Bacalaureat 2021.

Iată AICI modelele pentru limba Română

Citește și: Atenție mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor la Bacalaureat 2021. Avertismentul făcut de CERT-RO!

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste un gram de aur. Creșterea e spectaculoasă, prețul metalului prețios a atins un nou record
Capital.ro
Călin Georgescu va fi învins. Omul care îi va lua complet fața. Va intra în turul 2 și va câștiga
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Voucherele de vacanță. Reglementări pentru 2025
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Maria, voluntar Saj, a murit într-un accident rutier cumplit Avea doar 26 de ani și a lăsat un băiețel orfan 😢
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Trupele nord-coreene suferă pierderi semnificative în regiunea rusă Kursk
MediaFlux
POLIȚIA îi VIZEAZĂ pe cei care STAU LA BLOC. TREBUIE să FIE ATENȚI la FIECARE persoană și DOCUMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București