BACALAUREAT 2021. Peste 25 de elevi din Focşani care nu îşi permit să facă meditaţii cu bani, pot face pregătire gratis, la biserică. Mai mulţi profesori din oraş fac parte din proiectul „O sansa pentru fiecare”.
Proiectul „O şansă pentru fiecare” se derulează de mai mulţi ani, iar ideea aparţine preotului militar Ionel Vrinceanu, parohul Bisericii „Sfantul Ilie Tesviteanul” din Focsani. Programul de pregatire a elevilor are scopul de a creşte proncentajul de promovabilitate.
„Este o perioada grea si importanta in viata lor si este bine ca au aceasta oportunitate ca intr-o atmosfera calda ei sa-si aseze cunostintele”, spune preotul Vrinceanu, potrivit ziare.com.
Profesoara Mihaela Tataru este cea care coordoneaza activitatile elevilor si profesorilor şi se mandreste cu faptul ca proiectul a evoluat asa de mult.
„Sper ca si anul acesta sa am rezultate foarte bune pentru ca eu sunt foarte multumita de facultatile foarte grele la care au ajuns. Sper sa inteleaga si cei de la catedra ca rezultatele sunt ca urmare a unui tringhi echilateral: studiul la clasa, pregatirea la biserica si studiul individual. Cand cele trei isi unesc fortele, sunt rezultate foarte bune”, a spus profesoara, potrivit ziare.com.
De-a lungul timpului, meditaţiile de la biserică au avut rezultate peste aşteptări, elevii dovedind seriozitate si dorinta de a promova unul dintre examenele importante ale vietii lor.
Entuziasmati de dorinta tinerilor, profesorii continua sa faca voluntariat, iar cei care au gandit proiectul sa isi doreasca sa il desfasoare inca o generatie si inca o generatie.
14-16 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
16-17 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
18-23 iunie – Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
23-25 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)
28 iunie – Limba și literatura română – proba scrisă
29 iunie – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
30 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
1 iulie – Limba și literatura maternă – proba scrisă
Probele de evaluare a competențelor la Bacalaureat vor fi echivalate în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.
Dosarele de înscriere pentru BAC se depun fie în format fizic, fie electronic sau prin poștă la liceul absolvit și trebuie să cuprindă:
2 Fotografii 3/4 pentru Diploma de bacalaureat
Copie certificat de naștere
Copie carte de identitate
Foaie matricolăAdeverință recunoaștere probe (pentru absolvenții din promoțiile anterioare)
Cerere-tip de înscriere
Cereri pentru echivalarea/recunoașterea probelor de competențe
Cerere către inspectorul școlar general pentru candidații din alte județe