Bacalaureat 2021: Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului continuă, miercuri, cu proba la alegere a profilului şi specializării, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba de limba şi literatura maternă joi. Între 23 şi 31 august se vor echivala şi recunoaşte competenţele lingvistice şi digitale.
SUBIECTE PROBA LA ALEGERE, PE BACALAUREAT.EDU.RO
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).
Barem română Bacalaureat 2021, sesiunea toamnă. Cum se puteau rezolva subiectele pentru o notă cât mai bună
Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidaţi provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidaţi din promoţiile anterioare.
Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 31 august (până la ora 12,00).
Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest
sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Subiecte MATEMATICĂ Bacalaureat 2021. AVEM cerinţele pentru a doua probă obligatorie. EDU.ro a publicat BAREMUL
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.
Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil până pe 19 august, între orele 8,00 – 16,00.
Subiecte şi bareme Istorie Bacalaureat 2021. Ce le-a picat elevilor la sesiunea a doua a examenului de BAC
„Precizăm că procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura, la nivelul comisiilor de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal, în intervalul 23 – 31 august”, a explicat Ministerul Educaţiei.
În total, aproape 39.000 de candidaţi, din care 24.988 din promoţia 2020-2021, s-au înscris pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care a început luni, cu proba scrisă de Limba şi literatura română.