Bacalaureat 2024. Încep probele scrise, luni emoții la Limba şi literatura română

Elevii vor susţine, marţi, proba obligatorie a profilului - Matematică şi Istorie, în funcţie de profil. Joi va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, unde se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline
Filip Stan
01 iul. 2024, 06:13
Bacalaureat 2024. Încep probele scrise, luni emoții la Limba şi literatura română

Bacalaureat 2024. Probele scrise din prima sesiune (iunie – iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 – 5 iulie, în 477 de centre, luni urmând să se desfăşoare proba de Limba şi literatura română.

Elevii vor susţine, marţi, proba obligatorie a profilului – Matematică şi Istorie, în funcţie de profil.

Joi va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, unde se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie.

Bacalaureat 2024. Vineri, elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale vor susţine proba de Limba şi literatura maternă.

EDU.RO SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2024. Cum se putea lua 10 curat la Bacalaureat 2024, subiectul-capcană al sesiunii!

Potrivit datelor transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidaţi (peste 119.000 din promoţia curentă şi peste 15.000 din seriile anterioare) sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

Bacalaureat 2024. Probele încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8,30.

Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungire (cu cel mult două ore) candidaţii cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile judeţene, conform Procedurii de asigurare a condiţiilor privind egalizarea şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

BURSE 2024-2025. Se taie bursele, noi criterii de acordare. Absenţele şi nota la purtare, la fel de importante ca media generală!

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc.), precum şi a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc.

Bacalaureat 2024. Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pe durata desfăşurării probelor, toate sălile de examen sunt supravegheate audio-video.

Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie, până la ora 12,00. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online). Rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).

În zilele în care se desfăşoară probele scrise, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi, între orele 8,00 – 16,00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind organizarea/desfăşurarea examenului.

Activităţile din cadrul examenului naţional de bacalaureat se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie va publica subiectele şi baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, zilnic, la ora 15,00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Ce subiect pică la Română la BAC 2024. Subiectele de la Limba și Literatura Română din anii trecuți și programa de studiat
Absolvenții de liceu încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 pe 1 iulie, cu examenul la Limba și Literatura Română.

După ce au susținut probele orale și de competențe, absolvenții claselor a XII-a se pregătesc pentru partea cea mai dificilă a BAC-ului, probele scrise.

Luni, 1 iulie 2024, toți cei care susțin anul acesta BAC-ul vor da proba scrisă la Limba română. Subiectele vor fi diferite în funcție de profilul terminat: uman sau real.

Pentru a face o recapitulare pe ultima sută de metri, vă prezentăm mai jos programa și ce subiecte au picat la BAC la Română în anii trecuți.

Subiectele de la Limba și Literatura Română din anii trecuți (2012-2023)

2012

Elevii clasei a XII-a care au dat Bacalaureatul în 2012 au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerințe pornind de la un fragment din „Craii de Curtea-Veche” de Mateiu I. Caragiale.

Al doilea subiect le cerea elevilor să scrie un text argumentativ despre calitățile umane, pornind de la o afirmație a lui Lucian Blaga.

Iată cum suna cerința: „Scrie un text de tip argumentativ de 15-30 de randuri (150 – 300 de cuvinte) despre calitatile umane, pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Lucian Blaga”

„Nu e de ajuns sa ai mari calitati; trebuie sa stii cum sa le folosesti cu rost”.

Al treilea subiect a avut ca cerință: „Redacteaza un eseu de doua-trei pagini (600 – 900 de cuvinte) in care sa prezinti tema si viziunea despre lume intr-un text poetic studiat, apartinand lui Mihai Eminescu”.

Subiecte Română Bac 2013

Începând cu 2013, subiectele la limba română au fost diferite în funcție de profil.

La profilul real, subiectul I a inclus mai multe cerințe bazate pe un fragment din „Scrinul negru” de George Călinescu.

La subiectul al II-lea pentru profilul real, elevii trebuiau să scrie un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanța alegerii unui model în viață.

La subiectul al III-lea, cei de la profilul real au avut de scris un eseu de două-trei pagini în care să prezinte tema și viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat care să aparțină lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga.

La profilul uman, subiectul I s-a concentrat pe un fragment din „Accidentul” de Mihail Sebastian. Elevii au avut câteva cerințe și trebuiau să identifice două cuvinte care să dovedească genul căruia aparținea textul.

La subiectul II a fost un text argumentativ despre importanța jurnalului în viața unui adolescent.

La subiectul III, elevii au fost nevoiți să argumenteze simbolismul. „Redactează un eseu de două-trei pagini în care să prezinți tema și viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparținând simbolismului”.

Subiecte Română Bacalaureat 2014

Elevii au avut o parte dintr-un text de Cezar Petrecu la primul punct, un paragraf din „Omul din Vis” și 8 întrebări la care trebuiau să răspundă.

La punctul 3, elevii au avut e redactat un eseu de 2-3 pagini în care să prezinte tema unui text poetic studiat aparținând lui Mihai Eminescu.

„Redacteaza un eseu de doua-trei pagini (600 – 900 de cuvinte) in care sa prezinti tema si viziunea despre lume intr-un text poetic studiat, apartinand lui Mihai Eminescu”.

La profilul uman, primul subiect a fost un text „Donna Albă” Gib I. Mihăiescu, iar la subiectul II, elevii au fost nevoiți să scrie un text argumentativ despre importanța activităților de lectură pentru copii.

La ultimul subiect, ei au avut de ales între Ion Barbu – „Riga Crypto și Lapona Enigel”, Nichita Stănescu. „ăatre Galateea” sau „Flori de mucegai” de Tudor Arghezi și să scrie despre tema și viziunea în operele lor.

Subiecte Română Bac 2015

La profilul uman, elevii au avut un text de Mihail Sebastian, „Ultima oră”, în baza căruia au avut mai multe cerințe.

Subiectul II a fost „scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul scriitorilor în societate”.

Subiectul al III-lea a fost redactarea unui eseu în care „să prezinți relația dintre două personaje dintr-un roman interbelic studiat”.

La profilul real, elevi au avut câteva cerințe pe baza unui text de Lucia Demetrius, „Trei Generații”.

La subiectul II au avut de făcut un text argumentativ despre imporanță practicării unui sport la orice vârstă.

La subiectul II au avut un eseu despre „particularitățile de construcție a unui personaj într-un text narativ studiat aparținând lui Ion Rangă, G. Călinescu sau Marin Preda”.

Subiecte Română Bac 2016

Elevii de la profilul real au avut la primul subiect de rezolvat câteva cerințe pornind de la un text la prima vedere, piesa de teatru „Madona” de Tudor Mușătescu.

Al doilea subiect a fost un eseu argumentativ despre rolul jocurilor de calculator în viața tinerilor.

Al treilea subiect a fost un eseu despre viziunea despre lume și viața dintr-un roman interbelic.

La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” de Horia Lovinescu.

Subiectul II a fost un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.

Al treilea subiect a fost despre caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

2017

Elevii de la profilul real au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerințe dintr-un text la prima vedere – poezie „Alt cântec” de Adrian Maniu.

Al doilea subiect a fost un text argumentativ despre rolul comunicării în realizarea unui proiect de echipă.

Subiectul III a fost prezentarea particularităților de construcție a unui personaj dintr-u text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu (Moara cu noroc sau Ion).

La profilul uman, elevii au avut la subiectul I o poezie de Ion Voinea și 9 cerințe referitoare la elemente ale textului.

Al doilea subiect a fost redactarea unui eseu argumentativ despre utilitatea activităților extrașcolare în educația cinematografică.

Subiectul III a fost un eseu în care să prezinte relația dintre personaje dintr-un roman de Marin Preda (Moromeții).

2018

Elevii de la profilul uman au avut la primul subiect un text de Anton Holban, numit ore de călătorie. Au avut de rezolvat câteva cerințe pe baza acestuia.

La subiectul II au avut de prezentat rolul notațiilor autorului într-un fragment din „Ultima oră”, de Mihail Sebastian.

La subiectul III au avut de prezentat particularități ale unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

La profilul real, primul subiect a același ca la profilul uman, la fel ca și subiectul II. Al treilea subiect la profilul real a fost un eseu în care să „prezinți particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi”.

Subiecte Română Bac 2019

Elevii de la profilul real au avut un fragment din textul Amintiri de la Junimea din Iași de George Panu și mai multe cerințe pe baza lui.

La subiectul al II-lea au avut de prezentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu.

Al III-lea subiect a fost un eseu în care să pezinte particularități ale unui text poetic studiat, aparținând lui George Bacovia sau Lucian Blaga.

La profilul uman, elevii au aceleași subiecte la punctele I și II. La subiectul III au avut un eseu în care să prezinte particularități ale unui text poetic aparținând lui Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

2020

La profilul real, primul text a aparținut lui Mircea Bandu – Amintiri despre G. Călinescu. Al doilea subiect a fost un text argumentativ despre cum contribuie mass-media (dacă da sau dacă nu) la crearea imaginii publice a unei persoane.

Al treilea subiect a fost un eseu despre particularitățile unei comedii studiate. (O scrisoare pierdută – I.L.Caragiale)

La profilul uman, primul subiect a fost același. La al II-lea, elevii au trebuit să prezinte perspectiva narativă dintr-un text de Ion Argârbiceanu – Arhangheli.

La al treilea subiect, au avut de prezentat particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată. (O scrisoare pierdută – I.L.Caragiale)

Subiecte Română Bac 2021

La profil real a fost textul Viața lui I. L. Caragiale, de Șerban Cioculescu și cerințele pe baza lui. Al doilea subiect a fost comentarea textului Drum de Ion Vinea, prezentând relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

Subiectul III a fost nuvela și particularitățile sale. (Moara cu Noroc – Ioan Slavici)

La profilul uman, primele două subiecte au fost identice, iar la al III-lea subiect, elevii trebuiau să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată. (Moara cu Noroc – Ioan Slavici)

Subiecte Română Bac 2022

La profilul real, elevii au avut câteva cerințe de rezolvat dintr-un text suport – Nicolae Iorga – „Doamna Elena Cuza”. Al doilea subiect a fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare.

Al treilea subiect a fost un eseu în care elevii să prezinte particularitățile unei comedii studiate.

La profilul uman, primele două subiecte au fost identice, iar subiecte III s-a referit la un eseu privind particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată (O scrisoare pierdută – I.L.Caragiale).

Subiecte Română Bac 2023

Anul trecut, elevii de la profilul real au avut de rezolvat câteva cerințe pornind de la textul Viața și Opera, G. Călinescu și Ion Creangă.

Subiectul II a fost poezia lui Al. Vlahuță „A mele visuri”, cu cerința evidențiază relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

Subiectul III a fost un eseu privind particularitățile unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu (Ion sau Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război).

La profilul uman, primele 2 subiecte au fost identice. La subiectul III, elevii au avut cerința: „Redactează un eseu în care să prezinți particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un txt narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu). Ion sau Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război).

Programa de studiat pentru Bacalaureat
Poezii de studiat

1. Pașoptism
Grigore Alexandrescu – „Umbra lui Mircea la Cozia”

2. Poezia romantică
Mihai Eminescu – „Luceafărul”

Mihai Eminescu – „Floare albastră”

3. Prelungiri ale romantismului și clasicismului (profil uman)
George Coșbuc – „Moartea lui Fulger”

Octavian Goga – „De demult”

4. Poezia simbolistă
George Bacovia – „Plumb”

George Bacovia – „Lacustră”

5. Poezia modernistă și expresionistă
Lucian Blaga – „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”

6. Poezia modernistă
Tudor Arghezi – „Flori de mucigai”

Tudor Arghezi – „Testament”

Ion Barbu – „Riga Crypto și lapona Enigel”

7. Poezia avangardistă (profil uman)
Ion Vinea – „Ora fântânilor”

8. Poezia neomodernistă
Nichita Stănescu – „Leoaică tânără, iubirea…”

9. Poezia tradiționalistă
Ion Pillat – „Aci sosi pe vremuri”

Vasile Voiculescu – „În grădina Ghetsemani”

Texte narative

1. Comedie
Ion Luca Caragiale – „O scrisoare pierdută”

2. Nuvelă
Ioan Slavici – „Moara cu noroc”

Mircea Eliade – „La țigănci”

Costache Negruzzi – „Alexandru Lăpușneanul”

3. Roman
Mihail Sadoveanu – „Baltagul”

Liviu Rebreanu – „Ion”

Camil Petrescu – „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”

Camil Petrescu – „Patul lui Procust”
George Călinescu – „Enigma Otiliei”

Mircea Eliade – „Maitreyi”

4. Roman de după al doilea război mondial
Marin Preda – „Moromeții”

5. Teatrul interbelic și postbelic

I.L. Caragiale – „O scrisoare pierdută”

Marin Sorescu – „Iona”

Mihail Sebastian – „Steaua fără nume”

Acestea sunt operele și poeziile pe care elevii clasei a XII-a le-au studiat pe parcursul anilor de liceu și pe care trebuie să le știe pentru subiectul al III-lea la Bacalaureat.

La fiecare dintre acestea, adolescenții trebuie să știe să facă un comentariu, rezumat, tema și viziunea despre lume, particularități de construcție a unui personaj, relația dintre două personaje, particularitățile comicului, secvențe reprezentative, fișă de lectură, relația dintre două personaje, momentele subiectului, particularitățile romanului, perspectiva narativă, caracterizarea personajelor, trăsături ale romanului, elemente de structură, compoziție și limbaj, secvențe reprezentative, etc.

Calendar Bacalaureat 2024

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale
Calendarul sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024
15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)
27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor
30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
Playtech.ro
Avea doar 26 de ani și a murit înainte de Crăciun! Cine era Alexandru
DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Exclusiv: Andreea Tonciu și Pescobar, întâlnire de taină. Cum au fost surprinși cei doi
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Un cântăreț celebru, iubit de români, este prins într-un scandal uriaș! Fiul secret face dezvăluiri scandaloase: ”Când m-am născut, mama avea 15 ani, iar el 22!”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Aproape jumătate dintre ucraineni susțin aderarea la NATO chiar și fără teritoriile ocupate
MediaFlux
CĂLIN GEORGESCU, la CURTEA de APEL! DECIZIE privind ANULAREA ALEGERILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!