Bacalaureatul olimpicilor: 676 de contestaţii, depuse după rezultatele la probele de examen

Un număr de 676 de contestaţii au fost depuse de cei 877 de olimpici care au susţinut, la Bacău, sesiunea specială a bacalaureatului, fără ca oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean să poată preciza care este numărul exact de candidaţi care au contestat notele obţinute în urma corectării tezelor.
Romania TV
01 iun. 2012, 07:42
Bacalaureatul olimpicilor: 676 de contestaţii, depuse după rezultatele la probele de examen

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, 676 de contestaţii au fost depuse, joi seară, în cele două centre unde s-a desfăşurat sesiunea specială a bacalaureatului pentru cei aflaţi în proceduri de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

O parte dintre candidaţi au contestat şi două sau trei note astfel încât numărul contestaţiilor este mai mare decât cel al elevilor care au susţinut examenul de bacalaureat.

„Numărul de contestaţii nu reprezintă şi pe cel al candidaţilor care au depus cereri de recorectare a tezelor. Metodologia de organizare a examenului de bacalaureat prevede că orice candidat poate contesta chiar şi toate notele, fără niciun fel de restricţii. Deocamdată, nu putem spune care este şi numărul candidaţilor care au depus contestaţii la una sau mai multe discipline şi nici la ce probă au fost depuse cele mai multe dintre ele”, a declarat inspectorul general interimar al ISJ Bacău, Teodora Craus.

Sesiunea specială a bacalaureatului s-a desfăşurat în perioada 21-31 mai, cu afişarea rezultatelor în 31 mai, ora 18.00, şi depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi, în intervalul orar 18.00-22.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face în cursul zilei de vineri, urmând ca rezultatele finale ale sesiunii speciale a bacalaureatului să fie afişate tot vineri, până la ora 24.00.

Promovabilitatea la sesiunea bacalaureatului pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale este, înainte de soluţionarea contestaţiilor, de 34,2 la sută, a declarat joi seară, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Din totalul celor 880 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declaraţi admişi, potrivit lui Fedorca.

Secretarul de stat a precizat că 106 candidaţi au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6,00, necesară pentru a trece examenul.

Din examen au fost eliminaţi 25 de candidaţi, care au fost prinşi având asupra lor fiţuici sau telefoane mobile.

Tentativa de fraudă a fost descoperită atât cu ajutorul camerelor de supraveghere din sălile de examen, cât şi cu cel al profesorilor supraveghetori care şi-au făcut datoria”, informa Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS)

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, cea mai mare medie obţinută este 9,90, la polul opus fiind media 1,63.

Sesiunea specială a bacalaureatului s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” şi la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen”, ambele din Bacău.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți clienții Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu facturile după 31 martie 2025
Capital.ro
Călin Georgescu, în culmea fericirii. A primit verdictul care-l poate face președintele României
Playtech.ro
Dan Negru, reacție tranșantă după retragerea Simonei Halep: “I-aș cere să nu mai spună niciodată suntem o țară mică”
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Un fost primar la Iașiului, la al doilea dosar penal pentru pornografie infantilă. A fost reținut acum trei ani după ce ar fi agresat trei copile
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
O zi din viața lui Crin Antonescu. La ce oră se trezește
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Ea este Mihaela, tânăra de 23 de ani care a murit cu tatăl ei, după ce a plonjat cu mașina în apele înghețate ale râului Olt 😢
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu e demolat. Verdictul la care nu se gândea niciodată: Praf ne-am făcut
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
VIDEO Păcălită pe Facebook, a furat seiful familiei. "M-a amăgit și m-a fraierit. Regret enorm"
substantial.ro
Planuri de retragere a trupelor americane din Siria, conform surselor de la Pentagon
MediaFlux
HAGI, URMĂRIT în trafic de POLIȚIȘTI. A fost UIMIT de SANCȚIUNEA primită când a fost OPRIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol