„Dl Băsescu a încins iarăși națiunea pe o temă care tinde să ocupe obsesional zbuciumata noastră actualitate: candidatul-ofițer acoperit. Eu, unul, am înțeles așa: nu există vreun document instituțional care să dovedească afirmația (sau acuzația, nu e prea clar).
Pe de altă parte, CEL VIZAT – suspansul e copleșitor ! – este invitat, ce spun, SOMAT să se AUTO-DENUNȚE. Cum auto-demascarea întârzie, nu-i rămâne dlui Băsescu decât să ne spună la cine s-a referit și să vină cu argumentele de rigoare„, scrie Teodor Baconschi pe Facebook.
Fostul ministru de externe adaugă că e de datoria lui Traian Băsescu să clarifice lucrurile.
Traian Băsescu: Au fost cazuri când mi s-a propus numirea în Guvern a unor ofiţeri acoperiţi
„Pe 23 septembrie e termenul final pentru depunerea candidaturilor, așa că e de datoria morală și legală a dlui Băsescu să nu abandoneze tema pe care a lansat-o în spațiul public. Sau a lansat-o doar în spațiu?„, conchide Baconschi.
Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri seara, că va da amănunte despre „ofiţerul acoperit” care candidează la alegerile prezidenţiale de faţă cu toată presa, precizând că nu are nicio informaţie de la serviciile secrete şi că, dacă, totuşi, „printre candidaţi există un domn care a avut în trecutul lui un astfel de lucru, acest lucru trebuie recunoscut”.
„N-aş veni în acest moment cu completări, am o oarecare planificare. Vreau să aibă acces toată presa. Să nu se aştepte nimeni că va fi un document al serviciilor secrete„, a spus preşedintele.
Băsescu a susţinut că afirmaţia sa a fost făcută în lipsa unui document venit de la serviciile de informaţii. El a precizat că a vizat nu doar calitatea de ofiţer activ, ci şi pe aceea de fost ofiţer sub acoperire.
„Discutăm despre ceea ce legea secretului de stat permite. Când se suspectează o ilegalitate, nu poate fi secret de stat (…) Nu am primit vreun document cu nume şi prenume de la vreun serviciu de informaţii din România. În cazul acest ar fi trebuit să tac pentru că este vorba de un secret de stat„, a spus preşedintele.