Întrebat dacă social-democraţii se simt ”hărţuiţi”, Bădălău a răspuns: „În PSD există un sentiment de genul ăsta ţinând cont că în ultima perioadă mai ales la adresa preşedintelui partidului nostru au fost extrem de multe verificări de genul ăsta şi mai ales că şi presa a anticipat unele”.
Preşedintele executiv al PSD a spus că în programul de guvernare sunt soluţii corecte pentru poporul român. ”Se face o politică pragmatică în acest moment şi asta simţim, e clar că la foarte mulţi oameni sau zone nu convine această politică. Dar ne-am asumat reformarea României şi să construim o Românie puternică. Asta ne-am asumat-o şi cu siguranţă o vom face”, a adăugat el.
Întrebat dacă reformarea României înseamnă să fie condusă de oameni cu probleme penale, liderul PSD a replicat: ”Nu, înseamnă să nu avem abuzuri, românii să o ducă mai bine şi România să fie recunoscută pe harta Europei”.
În privinţa acuzaţiilor la adresa lui Liviu Dragnea, Nicolae Bădălău a afirmat: ”Sunt nişte suspicipiuni; până nu se pronunţă o instanţă, nu putem şti. (…) DNA comunică ce suspiciuni are, instanţa hotărăşte dacă lucrurile sunt adevărate sau nu. Cel puţin aşa ar trebui să fie într-un stat democratic”.
El a reiterat faptul că, în opinia PSD, condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” este una ”politică”.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum, a anunţat DNA. Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.