Băeşu: Comisia Nana va face solicitări către ANRP pentru anumite informaţii

Preşedintele ANRP, George Băeşu, a declarat, miercuri, după audierea în Comisia de anchetă Călăraşi, că verificările pe care Corpul de Control al ANRP le-a făcut în judeţul Călăraşi nu au legătură cu tematica comisiei şi că parlamentarii urmează să formuleze anumite solicitări către instituţie.
Iulian Tudor
15 ian. 2014, 12:53
Băeşu: Comisia Nana va face solicitări către ANRP pentru anumite informaţii

„Le-am spus membrilor comisiei că verificările pe care Corpul de Control al autorităţii le-a întreprins în mai multe localităţi din judeţul Călăraşi şi la Comisia judeţeană Călăraşi nu au legătură în mod direct cu tematica acestei comisii”, a precizat Băeşu, potrivit Mediafax.

VEZI ŞI Prefectul de Călăraşi: Reconstituirea dreptului de proprietate în zona Nana s-a făcut legal

El a spus că Raportul pe care Corpul de Control al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor l-a întocmit şi trimis DNA se referă la „câteva lucruri legate de unele suprafeţe de teren preluate anterior de Comisia locală Nana, de la ADS, respectiv din anii 2002, 2006 şi 2007”, precum şi la „transferul de liste de persoane de la alte localităţi printre care şi comuna Nana, care au susţinut că nu au teren la Fundulea”.

„Adică oameni de la Nana şi din alte localităţi au fost mutaţi pentru a primi teren la Fundulea. Asta am verificat noi la solicitarea DNA”, a adăugat Băeşu, arătând că DNA urmează să-şi continue verificările şi să soluţioneze dosarul deschis.

El a mai arătat că ANRP va verifica în continuare, dacă i se cere, cum s-au făcut preluările de la ADS către comuna Nana şi că, atât timp cât comisia parlamentară doreşte să afle mai mult, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor va oferi informaţii.

„Membrii comisiei au pus întrebări şi a rămas ca în perioada următoare să formuleze anumite solicitări către noi”, a adăugat Băeşu, precizând că ANRP, în afară de raportul transmis DNA, nu are niciun fel de document.

„Dacă se va solicita autorităţii, în calitate de instituţie a statului, să verifice ceva, o vom face, dar până la acest moment nu ne-a solicitat nici DNA, nici comisia parlamentară, nu ne-a sesizat nimeni să verificăm alte aspecte decât cele transmise DNA”, a mai spus Băeşu.

Senatorul Mihai Vifor a precizat după audierea lui George Băeşu, că membrii comisiei au solicitat câteva documente de la ANRP şi urmează ca săptămâna viitoare să primească aceste documente, pentru ca pe baza lor să tragă o concluzie.

„Au fost discuţii legate de modul în care anumite suprafeţe de teren au fost solicitate de comisia locală a comunei Nana, ca un fond de rezervă de la ADS, dar totodată s-a constatat că există solicitări de la comuna Nana pentru punerea în posesie a unor persoane din Nana pe comisia locală Fundulea şi pe toate aceste inadvertenţe am încercat să avem câteva lămuriri”, a precizat Vifor.

El a spus că rezultă, ca idee, că, deşi se pare în comuna Nana există teren suficient pentru punerea în posesie a cetăţenilor din localitate, există solicitări către comisia locală Fundulea pentru punerea în posesie şi pe raza acestei comune.

„Rămâne să vedem săptămâna viitoare, la audieri, ce rezultă mai departe şi să punem cap la cap pentru a trage o concluzie”, a adăugat Vifor.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...