Baletul de Gheaţă din Sankt Petersburg va prezenta spectacolul „Lacul lebedelor”, la Cluj-Napoca

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg va susţine, joia viitoare, două reprezentaţii cu spectacolul "Lacul lebedelor", la Opera Română din Cluj-Napoca pe a cărei scenă vor fi amplasate două tone de gheaţă.
Romania TV
10 ian. 2013, 15:02
Baletul de Gheaţă din Sankt Petersburg va prezenta spectacolul

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii evenimentului, patinatorii-balerini de la Sankt Petersburg încep anul cu un turneu în România, susţinut de Ambasada Federaţiei Ruse, care include include Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu şi Bucureşti.

Primul ansamblu de balet pe gheaţă din lume şi singurul autorizat să poarte această titulatură, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg, a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea turneului de săptămâna viitoare din România, primul din acest an.

Cei 50 de patinatori-balerini vor susţine, joia viitoare, la Cluj-Napoca, două reprezentaţii cu spectacolul „Lacul lebedelor”, compoziţie a lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Peste două tone de gheaţă vor fi instalate pe scena Operei Române din Cluj, în condiţii stricte de temperatură şi umiditate, pentru ca spectatorii să aibă parte de adevărate regaluri de balet pe gheaţă. Ansamblul a ajuns la Cluj-Napoca pentru prima oară iarna trecută, când spectacolul „Spărgătorul de nuci” s-a bucurat de un succes răsunător la public.

„Lacul lebedelor” a fost montat prima oară în 2003, cu ocazia aniversării a 300 de ani de la înfiinţarea oraşului Sankt Petersburg.

Magnifica muzică a lui Ceaikovski şi subiectul «Lacului lebedelor» au fost practic predestinate pentru baletul pe gheaţă. Publicul este transpus într-un univers covârşitor de armonii vizuale şi auditive, unde balerinii parcă plutesc pe gheaţă în mişcări majestuoase„, spune Ecaterina Fedorova, reprezentanta companiei.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg a fost înfiinţat în 1967 de Konstantin Boyarski, care a îmbinat, pentru prima dată în lume, patinajul artistic şi baletul clasic rusesc. Succesul a venit la scurt timp atât din partea publicului, cât şi a criticilor, care au apreciat munca deopotrivă complexă şi îndelungată de adaptare a elementelor de balet clasic pentru patinaj. În prezent, ansamblul cuprinde 80 de balerini pe gheaţă, are o recuzită cu 800 de costume spectaculoase.

„Majoritatea dansatorilor actuali au câştigat medalii naţionale şi internaţionale la patinaj artistic şi provin din şcoli renumite, cum ar fi Jubilejni, unde a fost descoperit multiplul campion olimpic Evgheni Plushenko. După terminarea pregătirii sportive, patinatorii se antrenează în regim intensiv cu coregraful Konstantin Rassadin, împletind elementele de patinaj artistic cu cele ale baletului clasic rus, pentru a forma unităţi de înaltă calitate artistică. Abia după doi ani de antrenament în baletul pe gheaţă pot apărea în faţa spectatorilor”, afirmă Ecaterina Fedorova.

Fiecare nouă producţie este pregătită mai bine de un an înainte de a fi prezentată publicului.

Spectacolul „Lacul lebedelor” face parte din turneul naţional al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, susţinut de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti. Artiştii vor mai pune în scenă „Spărgătorul de nuci” la Timişoara (15 ianuarie) şi Sibiu (18 ianuarie), precum şi „Romeo şi Julieta” la Bucureşti (19 ianuarie).

Organizatorii estimează că peste 12.000 de spectatori vor asista la reprezentaţiile din cadrul turneului.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!