Balizele Girod Semnalizare Rutieră, un real pericol pentru șoferi! Celebrul polițist Valer Kovacs din Timiș, filmat în timp ce aruncă la gunoi o baliză antiorbire căzută din senin în mijlocul carosabilului. ”Misiunea mea, siguranța voastră”

Compania Girod Semnalizare Rutieră a comis-o din nou! Balizele antiorbire pe care această companie le-a fabricat pentru Autostrada A1 Lugoj –Deva pun în pericol siguranța și viața participanților la trafic. În urmă cu câteva zile, celebrul polițist timișorean Valer Kovacs a fost surprins în timp ce arunca la gunoi o baliză antiorbire care a căzut din senin pe carosabil. Se pare că elementul cu sistem de prindere pentru parapeți din beton a fost smuls de vânt de pe parapetul medial al autostrăzii.
Alina Costache
13 dec. 2023, 11:49
Balizele Girod Semnalizare Rutieră, un real pericol pentru șoferi! Celebrul polițist Valer Kovacs din Timiș, filmat în timp ce aruncă la gunoi o baliză antiorbire căzută din senin în mijlocul carosabilului. ”Misiunea mea, siguranța voastră”

Balizele Girod Semnalizare Rutieră, un real pericol pentru șoferi! Balizele antiorbire fabricate de compania Girod Semnalizare Rutieră cad mai ceva ca muștele pe Autostrada A1, unde zilele trecute a avut loc un incident ce se putea sfârși tragic.

Citește și EXCLUSIV Mircea Coşea, avertisment sumbru după ce BNR a majorat dobânda cheie: „Statul român îşi canibalizează economia” VIDEO

Balizele Girod Semnalizare Rutieră, un real pericol pentru șoferi!

Însă, din fericire, acest lucru nu s-a întâmplat datorită intervenției prompte a celebrului polițist Valer Kovacs și a colegilor săi, însă astfel de situații se pot repeta la prima adiere de vânt.

În urmă cu câteva zile, o baliză antiorbire fabricată Girod Semnalizare Rutieră și montată pe Autostrada Lugoj – Deva a fost smulsă de vânt de pe parapetul medial și proiectată direct în mijlocul carosabilului.

Un incident aparent minor, dar care ar fi putut produce la o adevărată tragedie dacă un șofer trecea prin zonă în momentul în care baliza cu sistem de prindere pentru parapeti din beton a căzut pe șosea.

Din fericire, la scurt timp după ce această baliză a fost smulsă de vânt și aruncată pe carosabil în zona respectivă a trecut o patrulă a Brigăzii Rutiere Timiș din care făcea parte și Valer Kovacs, polițistul timișorean cunoscut în mediul online pentru postările sale cu scop civic.

Acesta a văzut elementul care nu avea ce să caute pe șosea și fără să stea prea mult pe gânduri a coborât din autospecială, l-a recuperat de pe partea carosabilă și l-a aruncat la gunoi.

La scrut timp, polițistul a urcat imaginile în care apare în timp ce aruncă baliza antiorbire la gunoi pe rețelele de socializare, unde internauții au reacționat imediat.

”Misiunea mea, siguranța voastră”, a scris Valer Kovacs, în dreptul imaginilor.

Internauții l-au felicitat pe polițist pentru gestul său, dar și pentru spiritul său civic și în același timp s-au declarat stupefiați de faptul că acea baliză care teoretic a fost prinsă în beton a fost smulsă atât de ușor și proiectată pe șosea.

Se pare că nu este primul incident de acest fel în care o baliză antiorbire fabricată de firma Girod Semnalizare Rutieră este smulsă de vânt și ajunge pe șosea.

În aprilie 2016, un caz similar a avut loc pe porţiunea de şosea la patru benzi din apropiere de Lugoj şi pe lotul de autostradă între Nădlac şi Arad.

În ciuda faptului că oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi au fost informaţi, încă din anul 2013, că aceste balize fabricate de Girod Semnalizare Rutieră pun în pericol siguranța participanților la trafic, iar Inspectoratul de Stat în Contrucţii a cerut interzicerea punerii pe piaţă a acestor sisteme antiorbire, pe tronsoanele de autostradă din Vestul ţării aceste balize există și astăzi pe șosele.

La vremea respectivă, firma Girod Semnalizare Rutieră a contestat decizia Inspectoratului de Stat în Construcţii și a continuat să furnizeze balizele care sunt smulse de fiecare adiere de vânt.

Citește și Românii nu mai au bani de asigurări RCA. Prof. Mircea Coșea: „Prețurile au depășit orice imaginație / Statul român își canibalizează economia” | EXCLUSIV

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'