Bancă de alimente, deschisă la Bucureşti şi spălătorii sociale în toate sectoarele

Primarul general, Gabriela Firea, a avut vineri o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pentru a stabili noi măsuri de dezvoltare a serviciilor oferitecategoriilor sociale vulnerabile. 
Cristina Macuc
02 sept. 2016, 14:32
Bancă de alimente, deschisă la Bucureşti şi spălătorii sociale în toate sectoarele

In cadrul sedintei s-a discutat despre o serie de proiecte sociale, cum ar fi „banca de alimente”, Bucurestiul fiind singura Capitala europeana fara o banca de alimente pentru preluarea, depozitarea, prelucrarea si distribuirea alimentelor oferite de producatori si marile lanturi de retail categoriilor de persoane nevoiase care ar putea beneficia de acestea.

Sunt foarte determinata sa punem bazele proiectului bancii de alimente, pentru ca reprezinta o componenta fireasca a procesului de prevenire a risipei alimentare. De fapt am fost foarte interesata de combaterea acestui fenomen, inca de cand s-a dezbatut proiectul de lege privind limitarea risipei alimentare in Senat, proiect pe care l-am si votat” a declarat primarul general.

Edilul sef a explicat ca s-a identificat o cladire care ar putea gazdui aceasta banca de alimente si ca se doreste accesarea de fonduri europene pentru amenajarea acesteia.

Un alt subiect abordat a fost dezvoltarea serviciilor oferite oamenilor fara adapost, avand in vedere ca, in ultimii ani, numarul celor care necesita cazare in sezonul rece a crescut semnificativ (56% dintre acestia provenind din alte judete). DGASMB are in prezent la dispozitie 700 de locuri de cazare. Ca o solutie temporara, pentru aceasta iarna, se va supune votului consilierilor generali posibilitatea achizitionarii sau inchirierii unor containere pentru suplimentarea locurilor, urmand ca anul viitor sa se dezvolte si alte centre pentru persoanele fara adapost.

Totodata, s-a discutat si despre dezvoltarea programului de spalatorii sociale in toate sectoarele Capitalei. In prezent, DGASMB pune la dispozitia categoriilor defavorizate doua spalatorii sociale, una in Calea Grivitei nr. 216, cu o capacitate de 10 masini de spalat si 10 uscatoare, si cea de a doua la OMINIS, cadrul Complexului de Servicii Sociale, unde sunt 10 masini de spalat. Aceste servicii sunt destinate persoanelor nevoiase, care nu au posibilitatea sa isi poata spala hainele acasa.

„Avand in vedere cererea foarte mare, este necesara dezvoltarea unei retele de spalatorii sociale. Aceste facilitati trebuie sa fie prezente in toate sectoarele Bucurestiului, in special in sectoarele 2,3,5 si 6 unde nu exista astfel de servicii. Va rog sa identificati in cel mai scurt timp spatii corespunzatoare, astfel incat bucurestenii care au nevoie de aceste facilitati sa poata beneficia de aceste servicii cat mai repede posibil”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Captalei a mai explicat ca un alt proiect pe care actuala administratie doreste sa-l dezvolte este cel privitor la construirea de noi crese in Capitala: „Ca Primar General si ca mama, in primul rand, inteleg foarte bine necesitatea mamelor care doresc sa se intoarca la serviciu, dar care nu au cu cine sa isi lase copiii. Municipalitatea are in administrare 12 crese cu 425 de locuri, dar, avand in vedere cererea tot mai mare, acestea au devenit insuficiente. Avem in pregatire alte doua crese care pot deveni functionale in maxim sase luni, ambele in sectorul 1, iar in viitorul apropiat vom identifica si alte noi spatii care pot gazdui crese pentru parintii care doresc sa se intoarca mai repede la serviciu”.

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Horoscopul florilor, realizat de Mihai Voropchievici. Partea a treia: nativii care nu pot fi deloc controlați
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Tragedia a lovit lumea televiziunii. S-a stins după aproape 30 de ani de carieră
Playtech.ro
Ne aşteaptă vremuri grele! Ce se întâmplă, în România, după taxele lui Trump. Analiza îngrijorătoare a unui profesor de economie
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Criza politică dă de pământ cu economia României. La ce se așteaptă experții anul acesta
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Un nou trend pe TikTok. A ajuns mai popular ca ciocolata Dubai
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
Cum va fi vremea de Paște și de Florii. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza meteo
Cancan.ro
Cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Cluj-Napoca! Românii au crezut că este o eroare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Niciodată nu va fi uitată de români
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Viitorul președinte al României! Candidatul surpriză de pe primul loc!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)