Băncile germane vor accepta pierderi pe portofoliile de obligaţiuni greceşti

Majoritatea băncilor germane vor accepta înţelegerea negociată de Institutul pentru Finanţe Internaţionale (IIF), prin care valoarea nominală a obligaţiunilor Greciei aflate în portofoliul creditorilor privaţi va fi redusă cu peste 50%, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.
Romania TV
05 mart. 2012, 13:34
Băncile germane vor accepta pierderi pe portofoliile de obligaţiuni greceşti

În timp ce expunerea băncilor germane pe datoria guvernamentală a Greciei are o valoare nominală de circa 15 miliarde de euro, în multe cazuri valoarea în acte a activelor a fost revizuită în scădere cu circa trei sferturi.

FMS Wertmanagement, cel mai mare creditor al Greciei din Germania, cu o expunere de opt miliarde de euro, la valoare nominală, va accepta acordul negociat de IIF, a declarat o sursă. FMS, bancă de active toxice înfiinţată pentru administrarea băncii Hypo Real Estate, preluată de stat, va lua decizia formală mai târziu în această săptămână.

Commerzbank a anunţat, în februarie, că nu prea are alte opţiuni şi va participa la preschimbarea de obligaţiuni. Commerzbank a reevaluat deja obligaţiunile elene pe care le deţine de la circa trei miliarde de euro la 800 de miliarde de euro.

La momentul respectiv, directorul Commerzbank, Martin Blessing, a declarat: „Participarea voluntară la preschimbarea obligaţiunilor statului elen este la fel de voluntară precum spovedania la un proces de inchiziţie în Spania”.

Deutsche Bnak, cu o expunere iniţială de 1,6 miliarde de euro, a anunţat, luni, că va participa la program. Directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann, a ajutat la negocierea acordului IIF – Grecia, din postura de preşedinte al organizaţiei de lobby bancar IIF.

Deţinătorii privaţi de obligaţiuni emise de statul elen au timp până pe 8 martie să-şi anunţe participarea la preschimbarea obligaţiunilor, proces în care actualele titluri vor fi schimbate cu unele noi, iar valoarea nominală va fi redusă cu 53,5%.

Un eventual eşec de a ajunge la un acord ar pune în pericol al doilea pachet de ajutor financiar, de 130 de miliarde de euro, de la creditorii externi ai Greciei.

Surse apropiate altor importanţi investitori germani în obligaţiuni elene, cu expuneri iniţiale de peste un miliard de euro, precum DZ Bank şi Erste Abwicklungsanstalt, au anunţat de asemenea că vor participa la preschimbarea de obligaţiuni. Surse apropiate mai multor bănci regionale, cu expuneri de 80-250 milioane de euro, au afirmat că instituţiile de credit nu vor împiedica aprobarea programului.

Asociaţia germană a băncilor (BdB) a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că presupune că la compromis vor lua parte mulţi investitori, adăugând că băncile germane s-au pregătit deja pentru o reducere a valorii obligaţiunilor.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Sportivii israelieni vor primi protecție non-stop la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!