„Pentru programul operaţional Capital Uman, vechiul POSDRU, România are la dispoziţie 4,22 miliarde de euro. Astfel, partea de formare şi de consiliere trebuie să aibă o finalitate. Persoanele pe care le pregătim, să se regăsească la un loc de muncă. Aceşti tineri vor beneficia de finanţare cu prioritate din programul operaţional Capital Uman, urmând ca la sfârşit, în 2023, să avem cel puţin 80.000 de tineri angajaţi„, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, la România TV, la emisiunea „Ora de vârf”.
Inclusiv cei care vor angaja tineri şomeri prin acest program vor avea anumite avantaje.
„Cheia este la angajator prin proiectele pe care le va depune. Dar, având în vedere că plătim pe perioada în care el este angajat, îl ţinem în proiect, îi plătim atât salariul, cât şi taxele la stat, este o facilitate pentru angajatori„, a precizat ministrul Fondurilor Europene.
Un alt punct critic unde vin mulţi bani europeni este construirea de autostrăzi. Tronsoanele Sibiu – Piteşti, Bacău – Paşcani şi Târgu Neamţ – Ungheni vor fi finanţate din bani de la UE.
„Construcţia pentru aceste trei tronsoane începe în anul 2017, iar perioada de finalizare este până în 2023. La acestea trei se adaugă cele din perioada actuală care nu au fost finalizate„, a spus Marius Nica.
Citeşte şi Facultatea care nu scoate şomeri. Ce salariu se oferă tinerilor fără experienţă