Bănicioiu, despre posibilitatea fiscalizării atenţiilor: Vrem să punem punct unui sistem care nu a funcţionat

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni că ceea ce se dorește prin eventuala fiscalizare a "atențiilor" oferite medicilor este să se pună punct unui sistem care nu a funcționat nici în favoarea doctorilor, nici în cea a pacientului.
Iulian Tudor
24 aug. 2015, 11:32
Bănicioiu, despre posibilitatea fiscalizării atenţiilor: Vrem să punem punct unui sistem care nu a funcţionat

„În momentul în care vorbim de această posibilitate nu vorbim decât de reguli, norme și fiscalizare. Se încadrează în niște bareme stabilite anterior, reglate legislativ și norme ale unei hotărâri de guvern și atunci totul este fiscalizat, asta cred că trebuie să înțeleagă toată lumea. Aici nu discutăm de un ceas, de servicii sau de micile atenții. Noi vrem să reglăm și chiar să punem punct pentru totdeauna unui sistem care nu a funcționat nici în favoarea medicului, nici în favoarea pacientului”, a precizat Bănicioiu, prezent la ședința BPN al PSD.

Bănicioiu: Creşterea salariilor din Sănătate, o urgenţă care a fost tratată cu celeritate de Guvern

El a adăugat că legea pacientului, aflată în dezbatere parlamentară, nu a fost inițiată pentru a leza drepturile acestora, ci dimpotrivă, însă trebuie să se discute și despre drepturile și obligațiile personalului medical.

„Nu trebuie să ne ferim să discutăm și cu pacienții, dar și cu medicii și cu administratorii sistemului. Ei (n.r. — pacienții) pot depune orice amendament, pot veni la discuții și tocmai de aceea toată luna septembrie vom face discuții pe acest aspect și le garantăm că sensul acestei inițiative nu este în a leza în vreun fel drepturile pacientului. Ba dimpotrivă, se ține cont de acest lucruri. Trebuie, însă, să vorbim și de drepturile și obligațiile personalului medical, drepturile și obligațiile pacientului și cred că atunci vom reuși să facem un sistem cu ceea ce vedem în afară”, a susținut Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a mai precizat că această lege statuează o procedură prezentă în foarte multe state europene.

„Adică posibilitatea pacientului de a alege un anumit medic — dacă medicul respectiv nu are posibilitatea să-i dea consultația în momentul în care este cerută și dacă problema poate fi temporizată contra unei coplăți. Asta este varianta, deci infrastructura publică la dispoziția medicului în regim privat, după programul public și după efectuarea gărzilor. Ca să nu existe abuzuri discutăm cu Colegiul Medicilor și nu numai — ONG-uri interesate, pacienți, sindicate — bineînțeles că îi luăm pe toți în considerare”, a arătat Bănicioiu.

Guvernul legalizează „ATENŢIILE” pentru doctori. REACŢIA medicilor: „Suntem pur şi simplu scandalizaţi”

În context, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că urmează să se întâlnească, în cursul zilei de luni, cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții Colegiului Medicilor pentru a găsi o formulă cu privire la protejarea profesiei de medic.

„Am avut săptămâna trecută întâlniri cu foarte mulți medici, să vedem o soluție așa încât să protejeze această profesie. Sigur, nu avem o singură soluție, o să avem un complex de propuneri referitoare la profesia de medic. Începând în primul rând de la legea pacientului, care are numite dispoziții ce trebuie clarificate în urma unor dezbateri. O să am astăzi o întâlnire cu domnul Bănicioiu, legat de această chestiune, să vedem o formulă plecând de la legea pacientului”, a explicat Cazanciuc.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!