Barack Obama şi-a întrerupt vacanţa ca urmare a evoluţiilor internaţionale şi a revoltei din Ferguson

Potrivit agenţiei EFE, Obama ar urma să se reîntoarcă marţi pe insula Martha's Vineyard, unde va rămâne până la sfârşitul săptămânii.
Filip Stan
18 aug. 2014, 03:27
Barack Obama şi-a întrerupt vacanţa ca urmare a evoluţiilor internaţionale şi a revoltei din Ferguson

Preşedintele Barack Obama a luat o pauză neobişnuită în vacanţa sa de pe insula Martha’s Vineyard şi a revenit duminică la Washington, a confirmat Eric Schultz, purtător de cuvânt al Casei Albe, care însă a refuzat să ofere informaţii despre motivele acestei întreruperi, mass-media americane vorbind despre situaţia internaţională rezultată în urma conflictelor din Irak, Ucraina şi Gaza şi revolta din Ferguson, transmite agenţia EFE.

‘Obama va reveni duminică la Washington pentru a avea reuniuni la Casa Albă. Nu am mai multe detalii’, a declarat Schultz. Acesta a refuzat de asemenea să dezvăluie dacă şi consilierii care au plecat cu o săptămână în urmă împreună cu Obama pe insula Martha’s Vineyard vor reveni de asemenea la Washington.

Dar presa americană scrie că decizia lui Obama de a-şi întrerupe vacanţa se datorează, cel puţin în parte, criticilor pe care le-a primit în urma deciziei de a pleca două săptămâni în concediu la o reşedinţă luxoasă de pe acea insulă în timp ce în Irak jihadiştii îşi continuă ofensiva militară ce a determinat Statele Unite să recurgă la lovituri aeriene selective.

‘Cred că putem vorbi despre o vacanţă de lucru’, a replicat Schultz acestor acuzaţii, adăugând că din cauza ‘evoluţiilor complicate din lume’ preşedintele a continuat să poarte discuţii telefonice cu liderii altor state, pe lângă şedinţele informative cu privire la chestiunile de securitate.

Pe de altă parte, postul CNN a anunţat că Obama va avea o reuniune şi cu procurorul general Eric Holder referitoare la cazul tânărului de culoare ucis de un poliţist în circumstanţe încă neclare în oraşul Ferguson, unde din cauza violenţelor autorităţile au prelungit starea de urgenţă şi pentru noaptea de duminică spre luni.

Potrivit agenţiei EFE, Obama ar urma să se reîntoarcă marţi pe insula Martha’s Vineyard, unde va rămâne până la sfârşitul săptămânii.

Preşedintele Barack Obama a informat Congresul că a autorizat raiduri aeriene împotriva poziţiilor jihadiştilor din Irak pentru a ajuta trupele kurde să preia controlul asupra barajului de la Mosul, a anunţat Casa Albă într-o declaraţie difuzată duminică, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

‘O eventuală pierdere a barajului de la Mosul ar fi putut ameninţa vieţile a numeroşi civili, dar şi personalul şi instalaţiile SUA – inclusiv ambasada americană de la Bagdad – şi ar fi împiedicat guvernul irakian să furnizeze serviciile de bază populaţiei’, se arată în declaraţie.

Casa Albă mai menţionează că aceste operaţiuni sunt desfăşurate în coordonare cu guvernul de la Bagdad, care de altfel le-a solicitat, şi sunt limitate sub aspectul duratei şi al întinderii teritoriului vizat. 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Iluzia optică pe care doar cei cu ochi de vultur o pot rezolva. Ești genial dacă găsești pantoful ascuns în mai puțin de 12 secunde
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești incredibile pentru șoferi! Curând, vor putea circula pe cel mai spectaculos drum din România!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Șeful Poliției Municipale Brăila, prins beat la volan în urma unui accident rutier
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!