Bărbat din Prahova, în stare gravă după ce a fost atacat de urs. S-a întâmplat în pădurea Telega, marţi după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
Potrivit ISU Prahova, bărbatul era conştient în momentul în care a fost găsit de mai mulţi localnici, care l-au dus la un punct de întâlnire cu un echipaj SMURD pentru a primi îngrijiri medicale.
„Pompierii s-au deplasat 3 kilometri pe jos pentru a ajunge la bărbatul rănit de urs. Bărbatul de 50 de ani este conştient, prezintă plagă facială dreaptă cu maxilarul rupt, ureche stângă ruptă şi plagă la nivelul femurului stâng cu suspiciune de fractură”, precizează ISU Prahova.
Alertă în Prahova. Un cioban în vârstă de 71 de ani din Prahova a fost atacat de un urs. Le-a spus anchetatorilor că a scăpat de animal cu ajutorul câinilor de la stână. Polițiștii Postului de Poliție Măneciu, județul Prahova, au fost sesizați în weekend, prin 112, de către un bărbat de 71 de ani, că a fost atacat de un urs.
Ciobanul le-a spus polițiștilor că sâmbătă dimineață era la stână, iar când a ieșit cu oile la păscut a fost atacat de un urs. A reușit să scape cu ajutorul câinilor pe care îi are la stână și a mers acasă.
Un echipaj al ambulanței i-a dat îngrijiri medicale ciobanului, acesta având zgârieturi la un antebraț și pe abdomen. Ciobanul a fost dus la spital, dar nu a rămas internat. A fost informată Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova, informează Mediafax.
Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.
Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a menţionat în comisii că, în ultimii cinci ani, au fost peste 4.000 de intervenţii ale jandarmilor, iar numărul situaţiilor critice sesizate privind urşii a crescut de 10 ori.
„Dorim să salvăm vieţile omeneşti. Viaţa umană este prioritară. Intravilanul nu este habitatul natural al animalelor sălbatice. Sper ca şi Camera Deputaţilor să analizeze şi să voteze cu aceeaşi viteză această ordonanţă de urgenţă, astfel încât Parlamentul să îşi spună ultimul cuvânt asupra acestui act normativ”, a spus, luni, Tanczos Barna, în plenul Senatului.