Persoanele de sex masculin acceptă cereri de prietenie de la necunoscuţi, îşi publică locaţia, ignoră setările şi politicile de confidenţialitate şi permit accesul liber al necunoscuţilor în conturile lor mult mai repede decât femeile.
Acest gen de comportament riscant permite accesul persoanelor rău intenţionate la o mulţime de date personale, ce pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam foarte bine targetate, favorizează furturile de identitate şi alte atacuri virtuale. Totodată, creşte riscul de a primi linkuri ce fac trimitere către pagini infectate. Toţi respondenţii aveau instalate softuri de securitate a datelor, ceea ce denotă un anumit nivel de conştientizare în ceea priveşte riscurile de securitate în mediul online.
Rezultatele studiului arată că 64.2% dintre femei resping cererile de prietenie de la străini pe reţelele sociale, în timp ce doar 55.4% dintre bărbaţi iau această măsură. Aproximativ 24,5% dintre bărbaţi nu restricţionează străinilor accesul la profilele lor online, comparativ cu 16% dintre femei. Totodată, 25,6% dintre bărbaţi fac public locul în care se află, în timp ce 21.8% dintre femei fac acest lucru.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1649 de bărbaţi şi femei din Marea Britanie şi SUA.