Lucian Covaliu a pierdut lupta cu coronavirusul vineri, 24 aprilie. Bărbatul a fost infectat cu coronavirus, iar la începutul săptămânii acesta a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava la Institutul „Matei Balș” din București, pentru că starea lui se agravase.
Lucian Covaliu a fost transportat împreună cu arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților – IPS Pimen, cu același elicoper. El a murit în seara zilei de vineri, 24 aprilie.
Lucian Covaliu avea 10 copii, cu vârste între 5 și 22 de ani. Bărbatul de 47 de ani fost șofer de transport internațional și nu avea alte afecțiuni asociate. El fusese internat la Suceava, cu probleme pulmonare pe data 13 aprilie, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19. O zi mai târziu starea lui s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă. Pe 15 aprilie a fost intubat, pentru că nu mai putea să respire singur.
Apropiații au declarat că el a revenit în ţară pe 16 martie, după ce a efectuat o cursă în Germania, unde transportase muncitori sezonieri. La întoarcere nu a stat nici în izolare, nici în carantină.
Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns, sâmbătă, la 575 în România. Printre victimele anunțate sâmbătă de autorități se află și o tânără de 21 de ani, din Focșani.
Grupul de Comunicare Strategică a transmis sâmbătă că ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, infectat cu coronavirus, este în viață. „PSI Pimen este în viață. NU a decedat”, a transmis GCS, pe grupul de informare pentru jurnaliști, după ce au circulat unele zvonuri neoficiale legate de înrăutățirea stării de sănătate a ierarhului.
ÎPS Pimen este internat de luni seară la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Ierarhul are 90 de ani, fiind cel mai bătrân membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. ÎPS Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău, la botez primind numele Vasile. A fost hirotonit ieromonah în anul 1957, ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în 24 ianuarie 1991 şi instalat la Suceava în 3 martie 1991.