BAREM Bacalaureat 2021 Istorie. Aşa vor fi notate lucrările absolvenţilor de liceu. Cum puteau elevii să obțină notă maximă!

Baremul de corectare pentru examenul la Istorie la BAC 2021 a fost publicat de Ministerul Educației, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Mirabela Vasile
29 iun. 2021, 15:56
BAREM Bacalaureat 2021 Istorie. Aşa vor fi notate lucrările absolvenţilor de liceu. Cum puteau elevii să obțină notă maximă!

BAREM Bacalaureat 2021 Istorie. Formula de calcul arăta cum sunt corectate subiectele la istorie primite de absolvenții de liceu la prima probă a bacalaureatului 2021.

BAREM Bacalaureat 2021 Istorie. Aşa vor fi notate lucrările absolvenţilor de liceu. Cum puteau elevii să obțină notă maximă!

​Bacalaureatul 2021 a început luni, 28 iunie, cu examenul scris la Limba și literatura română. Absolvenții de liceu au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

Ministerul Educației a decis ca la Bac 2021 să nu se mai susțină probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu. Astfel, până pe 25 iunie 2021 se calculează media aritmetică a mediilor obținute de fiecare elev în parte și în funcție de aceasta va primi un calificativ pentru examenul de Bacalaureat.

Iată baremul la ISTORIE

E_c_istorie_2021_bar_02_LRO

Calendar Bac 2021 – sesiunea iunie – iulie

Probele de evaluare a competențelor, programate în perioada 14-16 iunie (Limba română), 16-17 iunie (Limba maternă), 18-23 iunie (Competențe digitale) și 23-25 iunie (Limbă străină), nu se mai susțin, ci vor fi echivalate.

-31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

-28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă

-29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)

-30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)

-1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

– 5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise

-5 iulie 2021 – orele 12.00 – 18.00 – Depunerea contestațiilor

-6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Calendar Bac 2021 – sesiunea august – septembrie 2021

-19 – 26 iulie 2021 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
-16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
-17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)
-18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)
-19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
-31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise
-31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
-1- 3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor
-3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

 

Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută, a declarat, miercuri seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat doar 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă. Lor li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare. Interesul este, însă, scăzut.

„Raportat la totalul promoției curente (…) procentul este de 77%. (…) Mic. Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”, a spus ministrul, la TVR.

În plus, potrivit lui Cîmpeanu, anul trecut, nu doar procentual numărul elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat a fost mai mare, ci și în valoare absolută. Și numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare anul trecut – peste 31.000, față de anul acesta – doar 19.520.

Întrebat cine sunt, în mod special, elevii care nu s-au mai înscris pentru a susține Bacalaureatul, Sorin Cîmpeanu a spus că a solicitat o analiză în acest sens.

„Am solicitat să facem o analiză pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranță cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunțat la educație, (…) după cum sunt și alții care au dorit susțină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor (…) nu au reușit să își încheie situațiile școlare”, a mai spus Cîmpeanu.

Pentru Bacalaureat „din tematica de examen s-a scos mult mai puțin față de cât s-a scos anul trecut”, a declarat ministrul Educației la conferința Consiliului Național al Rectorilor. Sorin Cîmpeanu a spus că anul trecut s-a scos „în bloc un întreg semestru”. Acesta le-a spus rectorilor de la aproape toate universitățile din România, prezenți la Cluj-Napoca, că s-au înscris în acest an cu 22.000 de candidați mai puțini ca anul trecut, iar asta „o să afecteze în mod semnificativ și activitatea universităților”, spune edupedu.ro.

Pentru anul universitar 2021-2022 cifra de școlarizare pentru ciclul licență, învățământ superior, sunt 64.667 de locuri finanțate de la bugetul de stat.

Anul acesta s-au înscris la Bacalaureat 114.163 de elevi din promoția curentă, la care se adaugă 19.520 din promoțiile anterioare, potrivit ministrului. În total sunt înscriși 133.683 de candidați.

Anul trecut, în 2020, la Bacalaureatul din prima sesiune (de vară) au fost înscriși 155.639 de absolvenți, din care s-au prezentat 147.794 și au promovat 95.399, adică 64,5% din cei prezenți.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel, mesaj pentru elevi înaintea examenelor naţionale: „Sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală”
 

DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Alimentul care e bogat în antioxidanți și te ajută să ai o memorie puternică. Îl găsești în orice magazin, este ieftin și costă doar 5 lei
Capital.ro
Dezvăluire incendiară despre Călin Georgescu. S-a aflat totul abia acum: I-a plăcut de el...
Playtech.ro
Cum trebuie reglată tetiera din maşină pentru a te proteja în caz de accident. Prea puţini şoferi ţin cont
DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Adevarul
PSD sună mobilizarea pentru Crin Antonescu cu previziuni sumbre: ieșirea de la guvernare, primari aleși în două tururi și posturi tăiate SURSE
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Ger în aprilie. Temperaturile scad până la -9 grade
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
La ce sumă a ajuns pensia minimă în aprilie 2025, după indexarea de 10%
Cancan.ro
Marian, un bărbat de 34 de ani din Brașov, a fost ucis în bătaie în propria locuință. 7 copilași au rămas acum fără tată
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu. Nu se mai aștepta la acest anunț minunat: Cele mai mari șanse
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Bilete de tratament balnear pentru pensionari. Casa Națională de Pensii anunță lista stațiunilor
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum a rămas Vladimir Putin fără vodca lui preferată: povestea unei bătălii legale orchestrate la București