BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Cum trebuiau elevii să rezolve subiectele pentru a obține notă maximă! Iată formula de calcul!

Baremul de corectare pentru examenul la Matematică la BAC 2021 a fost publicat de Ministerul Educației, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Mirabela Vasile
29 iun. 2021, 15:55
BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Cum trebuiau elevii să rezolve subiectele pentru a obține notă maximă! Iată formula de calcul!

BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Formula de calcul arăta cum sunt corectate subiectele la română primite de absolvenții de liceu la prima probă a bacalaureatului 2021.

BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Cum trebuiau elevii să rezolve subiectele pentru a obține notă maximă!

Bacalaureatul 2021 a început luni, 28 iunie, cu examenul scris la Limba și literatura română. Absolvenții de liceu au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

Ministerul Educației a decis ca la Bac 2021 să nu se mai susțină probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu. Astfel, până pe 25 iunie 2021 se calculează media aritmetică a mediilor obținute de fiecare elev în parte și în funcție de aceasta va primi un calificativ pentru examenul de Bacalaureat.

E_c_matematica_M_tehnologic_2021_bar_02_LRO E_c_matematica_M_mate-info_2021_bar_02_LRO E_c_matematica_M_pedagogic_2021_bar_02_LRO E_c_matematica_M_st-nat_2021_bar_02_LRO

Calendar Bac 2021 – sesiunea iunie – iulie

BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Probele de evaluare a competențelor, programate în perioada 14-16 iunie (Limba română), 16-17 iunie (Limba maternă), 18-23 iunie (Competențe digitale) și 23-25 iunie (Limbă străină), nu se mai susțin, ci vor fi echivalate.

-31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

-28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă

-29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)

-30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)

-1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

– 5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise

-5 iulie 2021 – orele 12.00 – 18.00 – Depunerea contestațiilor

-6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Calendar Bac 2021 – sesiunea august – septembrie 2021

-19 – 26 iulie 2021 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
-16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
-17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)
-18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)
-19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
-31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise
-31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
-1- 3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor
-3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută, a declarat, miercuri seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat doar 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă. Lor li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare. Interesul este, însă, scăzut.

„Raportat la totalul promoției curente (…) procentul este de 77%. (…) Mic. Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”, a spus ministrul, la TVR.

În plus, potrivit lui Cîmpeanu, anul trecut, nu doar procentual numărul elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat a fost mai mare, ci și în valoare absolută. Și numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare anul trecut – peste 31.000, față de anul acesta – doar 19.520.

Întrebat cine sunt, în mod special, elevii care nu s-au mai înscris pentru a susține Bacalaureatul, Sorin Cîmpeanu a spus că a solicitat o analiză în acest sens.

„Am solicitat să facem o analiză pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranță cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunțat la educație, (…) după cum sunt și alții care au dorit susțină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor (…) nu au reușit să își încheie situațiile școlare”, a mai spus Cîmpeanu.

Pentru Bacalaureat „din tematica de examen s-a scos mult mai puțin față de cât s-a scos anul trecut”, a declarat ministrul Educației la conferința Consiliului Național al Rectorilor. Sorin Cîmpeanu a spus că anul trecut s-a scos „în bloc un întreg semestru”. Acesta le-a spus rectorilor de la aproape toate universitățile din România, prezenți la Cluj-Napoca, că s-au înscris în acest an cu 22.000 de candidați mai puțini ca anul trecut, iar asta „o să afecteze în mod semnificativ și activitatea universităților”, spune edupedu.ro.

Pentru anul universitar 2021-2022 cifra de școlarizare pentru ciclul licență, învățământ superior, sunt 64.667 de locuri finanțate de la bugetul de stat.

Anul acesta s-au înscris la Bacalaureat 114.163 de elevi din promoția curentă, la care se adaugă 19.520 din promoțiile anterioare, potrivit ministrului. În total sunt înscriși 133.683 de candidați.

Anul trecut, în 2020, la Bacalaureatul din prima sesiune (de vară) au fost înscriși 155.639 de absolvenți, din care s-au prezentat 147.794 și au promovat 95.399, adică 64,5% din cei prezenți.

Citeşte şi: Barem matematică Evaluare Naţională 2021. Pe edu.ro au fost publicate subiectele la matematică şi baremul de corectare

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. Familia micuților, îngenuncheată de durere: „De ce nouă?! Nu am greșit cu nimic”
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!