BAREM Matematică Evalurea Naţională 2021. Baremul de corectare al subiectelor la matematică de la Evaluare Națională 2021 a fost publicat pe site-ul subiecte.edu.ro. Iată cum sunt punctate cerințele.
La subiectul I, au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare rezolvare corectă elevii primeau câte 5 puncte, iar la subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare.
„Subiectele au fost ușoare, asemănătoare testelor de antrenament. Vor fi note mai mari decât anul trecut,” a declarat Florentina Pavăl, profesoară la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni și cunoscută pentru pagina de Tik Tok „Profa de mate cool” cu mini-lecții de matematică.
La Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, dar tot sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare.
Elevii au avut la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea lor, adică două ore, după completarea casetelor de identificare. Fiecare lucrare primește 10 puncte din oficiu.
Barem matematicăMinisterul Educației a transmis un set de reguli ce trebuie respectate, de la intrarea în centrele de examen și până la depunerea contestațiilor și afișarea rezultatelor.
Evaluare Națională 2021. Ce reguli sanitare trebuie respectate la intrarea în centrul de examen
-toate persoanele vor purta mască;
-nu se măsoară temperatura;
– accesul în unitatea de învăţământ este organizat astfel încât să fie asigurată o distanţă minimă de 1 m între oricare 2 persoane;
– în sala de examen se asigură distanţa de minim 1 m între candidaţi;
-se asigură dezinfectarea suprafeţelor, aerisirea spaţiilor;
-parcursul prin curtea şcolii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică;
-la intrarea în unitate sunt asigurate materiale şi echipamente de protecţie: covoraşe dezinfectante, măşti, substanţe dezinfectante pentru mâini;
-intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.
Încălcarea regulilor va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise, avertizează autoritățile.
Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.
După completarea colțului secretizat de pe foaia de examen, la ora 9:15 începe propriu-zis proba scrisă. Elevii au la dispoziție două ore să scrie, iar în cazuri speciale, trei orei ore (120 de minute, respectiv 180 de minute).
În situaţii excepţionale, la cererea candidatului, cu încadrarea în timpul de 120/180 minute, acesta poate primi altă broşură de examen (iar broşura iniţială se anulează).
Pentru sesizarea unor posibile disfuncționalități/nereguli identificate la examenul de Evaluare Națională, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați TELVERDE- 0800801100, în perioada 22-25 iunie, în intervalul orar 8:00 -16:00.
La București, pentru semnalarea problemelor apărute în desfășurarea examenului de Evaluare Națională, clasa aVIII-a, în anul școlar 2020-2021, reclamațiile se pot face în intervalele orare menționate mai jos, în zilele desfășurării probelor, la TELVERDE ISMB – 0800816021: