Subiecte română simulare Bacalaureat 2021 – profil real – tehnologic
E a Romana Real Tehn 2021 Var Simulare on Scribd
Bareme română simulare Bacalaureat 2021 – profil real – tehnologic
E a Romana Real Tehn 2021 Bar Simulare on Scribd
Subiecte română simulare Bacalaureat 2021 – profil uman – pedagocic
E a Romana Uman Ped 2021 Var Simulare by Alina Andrei Bodrug on Scribd
Bareme română simulare Bacalaureat 2021 – profil uman – pedagocic
E a Romana Uman Ped 2021 Bar Simulare by Alina Andrei Bodrug on Scribd
BAREM ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2021 EDU.RO. Subiectele la Română simulare BAC 2021 le găsiţi mai jos. Barem de corectare AICI
Subiecte română simulare Bac 2021 profilul Real
Subiecte română simulare Bac 2021 profilul Umanist
Calendar Simulare BACALAUREAT 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)
22 martie 2021 – Limba și literatura română
23 martie 2021 – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 – Limba și literatura maternă
31 martie 2021 – Afișarea rezultatelor
Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)
29 martie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 – Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 – Afișarea rezultatelor
SIMULARE BAC 2021 EDU.RO, cum se desfăşoară probele. Elevii sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.
Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații pot fi eliminați din simulare.
Simulare Bacalaureat 2021. Subiecte BAC la Limba Română, rezolvate în maximum 3 ore
Materia pe care elevii trebuie să o pregătească petnru simularea de la Bacalaureat Limba și literatura română este aceeași cu cea pe care o au pentru examenul propriu-zis.
Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.
Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.
Important! Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină până la încetarea măsurii, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. „Astfel, elevii înmatriculati în unitățile de învățământ din localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare”, a anunțat, vineri, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.