Bareme română Bacalauret 2024. Subiectul care le-a dat bătăi de cap elevilor. Scandal uriaş, poliţia a deschis anchetă

Potrivit informațiilor apărut în mediul online, la profilul uman, subiectele au fost aceleași ca și la real, diferența fiind la subiectul al treilea. La Subiectul III – uman, candidații au avut de făcut o caracterizare de personaj dintr-o nuvelă.
Filip Stan
01 iul. 2024, 13:53
Bareme română Bacalauret 2024. Subiectul care le-a dat bătăi de cap elevilor. Scandal uriaş, poliţia a deschis anchetă

Bareme română Bacalauret 2024. Subiectele de Bacalaureat 2024 la limba română de luni, 1 iulie, sunt similare cu un model de test de antrenament din cele publicate de Inspectoratul școlar județean (ISJ) Constanța în acest an, arată o analiză comparativă Edupedu.ro.

La prima cerință, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții bazate pe un text suport de Gabriel Dimisianu. Subiectul al treilea a constat în elaborarea unui eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Subiecte la română la BAC 2024. Le-a picat nuvela la subiectul III

Subiectul I B: Un text argumentativ pe tema „Dacă emoțiile influențează sau nu sinceritatea exprimării”.

Subiectul II: rolul notațiilor autorului într-un text dramatic da.

Subiectul III – eseu de 400 de cuvinte cu particularitățile de construcție ale unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

Bareme română Bacalauret 2024. Anchetă la centrul de examinare din Gorj de unde s-au scurs subiectele la proba de limba română de Bacalaureat 2024: Cel mai probabil e vorba despre un elev, cu siguranță va fi identificat în baza camerelor de supraveghere – purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj

S-a declanșat o anchetă la centrul de examinare din Gorj nr. 2783, de unde s-au scurs subiectele la proba de limba română de Bacalaureat 2024, spune purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina. Amintim, varianta de subiecte dată la proba scrisă de Limba și literatura română, la Bacalaureat 2024, a ajuns pe internet la puțin timp după ora 9, oră la care subiectele au fost primite. Stirileprotv.ro a publicat fotografiile la ora 9:20, în condițiile în care elevii termină proba la ora 12:00. Centrul în cauză ar fi Liceul Tehnic Ion Mincu, potrivit surselor Edupedu.ro.
ISJ a declanșat o anchetă la centrul de examinare din Gorj nr. 2783 de unde s-au scurs subiectele de la proba de limba română de la Bacalaureat 2024. În documentele ce par a fi fost fotografiate cu o camera de corp, pe care cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, apar subiectele cu watermark „Gorj – 2783”.

Potrivit surselor Edupedu.ro ar fi vorba despre Liceul Tehnic Ion Mincu din Târgu Jiu. Inspectori ai ISJ Gorj erau pe drum spre centru pentru a verifica ce s-a întâmplat la centrul de examinare și cine a scurs subiectele la limba română.

Proba se încheie la ora 12, iar elevii pot începe să iasă din sală de la ora 10.30. “Oricum și dacă prin absurd acel elev, până să se ajungă la el la sala respectivă sau în locul respectiv reușește să părăsească incinta, cu siguranță va fi identificat în baza camerelor de supraveghere audio-video și va suporta consecințele“, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj Ionuț Catrina.

Ionuț Catrina, purtător de cuvânt al ISJ Gorj: “Inspectorii sunt deja pe drum aproape de centrul de examinare, urmând să verifice cine și cum a făcut pozele pentru că spre deosebire de data trecută când a fost în PDF, documentul, adică să spunem în original, acum sunt poze făcute cu telefonul și se urmează procedura: după identificarea persoanei, cel mai probabil presupunem că e vorba despre un elev, în momentul acesta se vor lua măsurile de rigoare, urmând până la eliminarea respectivului candidat din ceea ce înseamnă susținerea probelor examenului de bacalaureat.

EDU.RO SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2024. Cum se putea lua 10 curat la Bacalaureat 2024, subiectul-capcană al sesiunii!

Edupeduro.ro: Ați chemat și poliția și dacă da, mai sunt vreo câteva minute până la perioada la care pot să poată elevii, timp în care ați putea să îl găsiți pe respectivul elev. Ce se poate întâmpla?

Ionuț Catrina, purtător de cuvânt al ISJ Gorj: Nu știu dacă s-a chemat poliția, dar presupun, urmându-se procedura că s-a chemat poliția. Deci asta nu vă pot ia cu siguranță se va ajunge acolo în timp util. Erau foarte aproape colegii mei în urmă cu câteva minute de centru de examen respectiv și vor fi trași o răspundere, vinovăție pentru că toată lumea știa clar ce înseamnă susținerea unui examen de la comisie până la elevi și riscurile care sunt în astfel de situații. Oricum și dacă prin absurd acel elev, până să se ajungă la el la sala respectivă sau în locul respectiv și dacă prin absurd reușește să părăsească incinta, cu siguranță va fi identificat în baza camerelor de supraveghere audio-video și va suporta consecințele. Exclud varianta să scape nepedepsit cel care a făcut acest lucru. Au mai fost cazuri în anii școlari anteriori, nu chiar recent, dar au fost cazuri în care au fost identificați după părăsirea sălii de examen și au fost eliminați.

Edupedu.ro: Când vor sosi colegii dumneavoastră, acolo se va desfășura în continuare în mod normal examenul?

Ionuț Catrina, purtător de cuvânt al ISJ Gorj: Da, desigur. Se pot face verificări fără să se întrerupă examenul și restul elevilor să aibă ceva de suferit. Proba mergem mai departe și va identifica persoana în cauză. Chiar dacă, repet, există riscul să plece până până atunci, îl vom identifica ulterior”.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Bulgaria are cel mai ieftin carburant din Balcani
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Rezultatele Evaluării Naționale 2024: Doar 65 de medii de 10 și statistici detaliate prezentate de Ministrul Educației
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?