Bunea-Stancu a declarat in fata instantei ca este imperios ca sa ii fie permis sa se deplaseze pe teritoriul Romaniei, motivand ca doar astfel poate desfasura activitatea comerciala, in principal achizitii de cereale, care sa ii permita sa obtina „veniturile necesare traiului”.
„Veniturile personale mi s-au diminuat. Trebuie sa-mi intretin familia”, le-a spus fostul sef al judetului judecatorilor, adaugand faptul ca este nevinovat „din toate punctele de vedere”.
Judecatorul de la Tribunalul Vrancea nu a crezut situatia prezentata de Stancu, mentionand ca deplasarile in scop comercial pe teritoriul tarii au un caracter incert, existand posibilitatea ca fostul presedinte CJ sa obtina venituri suficiente desfasurandu-si activitatea comerciala doar pe teritoriul judetului. Astfel, instanta nu i-a permis lui Bunea Stancu sa paraseasca judetul.
Potrivit declaratiei de avere completata in aprilie 2014, Gheorghe Bunea Stancu detine sapte terenuri intravilane in municipiul Buzau, in suprafata totala de peste 11.500 de metri patrati, conform Mediafax.
De asemenea, Gheorghe Bunea are un apartament, trei case de locuit, dar si un spatiu comercial de 242 de metri patrati. Presedintele CJ Braila a declarat, totodata, bijuterii in valoare totala de 13.000 de euro, cele mai multe anchizitionate in perioada 1974 – 2005, restul fiind din perioada 2005 – 2013.
Conform aceleiasi declaratii de avere, Gheorghe Bunea Stancu detine patru depozite bancare, doua din anul 2009, la BCR Braila, de câte 61.705, 75 lei, unul tot la BCR Braila din 2004 in valoare de 746.492, 85 si unul la Unicredit Tiriac Bank, in valoare de 735.986, 74, din anul 2012.
Fostul sef al CJ Braila mai are, potrivit declaratiei de avere, actiuni la o societate comerciala si la cinci SIF-uri. Astfel, social-democratul are 62, 5 la suta actiuni la societatea Bursagrirom SA Braila, la SIF Banat Crisana are 2.643 de actiuni, la SIF Moldova detine 12.565 de actiuni, la SIF Transilvania 3.475 actiuni, la SIF Muntenia 16.132 actiuni si la SIF Oltenia 4.477 actiuni.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 2 octombrie, pe Gheorghe Bunea Stancu pentru conflict de interese şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată.
Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei 18 inculpaţi – persoane şi societăţi comerciale.
DNA susţine că, în perioada 16 iulie 2009 – 4 august 2010, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu a aprobat şi a avizat documentaţia în procedurile de achiziţii publice organizate de instituţia pe care o conduce, finalizate cu încheierea a şase contracte, deşi a cunoscut faptul că firmele care au oferit preţurile cele mai mici (criteriul principal de atribuire) au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condiţiilor tehnice sau financiare.