Baronul Brăilei, Bunea-Stancu, s-a lamentat în faţa instanţei că sărăceşte dacă nu i se ridică interdicţia

Fostul preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea-Stancu, a cerut Tribunalului Vrancea să ridice interdicţia de a părăsi teritoriul judeţului Brăila, întrucât se află în imposibilitate de a-şi conduce în mod adecvat afacerea, fapt ce a dus la scăderea veniturilor şi la imposibilitatea de a-şi întreţine familia, transmite infobraila.ro. Instanţa nu a luat de bună argumentaţia fostului pesedist, respingându-i solicitarea, Bunea-Stancu fiind posesorul unei averi consistente.
Romania TV
15 ian. 2015, 09:55
Baronul Brăilei, Bunea-Stancu, s-a lamentat în faţa instanţei că sărăceşte dacă nu i se ridică interdicţia

Bunea-Stancu a declarat in fata instantei ca este imperios ca sa ii fie permis sa se deplaseze pe teritoriul Romaniei, motivand ca doar astfel poate desfasura activitatea comerciala, in principal achizitii de cereale, care sa ii permita sa obtina „veniturile necesare traiului”.

„Veniturile personale mi s-au diminuat. Trebuie sa-mi intretin familia”, le-a spus fostul sef al judetului judecatorilor, adaugand faptul ca este nevinovat „din toate punctele de vedere”.

Judecatorul de la Tribunalul Vrancea nu a crezut situatia prezentata de Stancu, mentionand ca deplasarile in scop comercial pe teritoriul tarii au un caracter incert, existand posibilitatea ca fostul presedinte CJ sa obtina venituri suficiente desfasurandu-si activitatea comerciala doar pe teritoriul judetului. Astfel, instanta nu i-a permis lui Bunea Stancu sa paraseasca judetul.

Potrivit declaratiei de avere completata in aprilie 2014, Gheorghe Bunea Stancu detine sapte terenuri intravilane in municipiul Buzau, in suprafata totala de peste 11.500 de metri patrati, conform Mediafax.

De asemenea, Gheorghe Bunea are un apartament, trei case de locuit, dar si un spatiu comercial de 242 de metri patrati. Presedintele CJ Braila a declarat, totodata, bijuterii in valoare totala de 13.000 de euro, cele mai multe anchizitionate in perioada 1974 – 2005, restul fiind din perioada 2005 – 2013.

Conform aceleiasi declaratii de avere, Gheorghe Bunea Stancu detine patru depozite bancare, doua din anul 2009, la BCR Braila, de câte 61.705, 75 lei, unul tot la BCR Braila din 2004 in valoare de 746.492, 85 si unul la Unicredit Tiriac Bank, in valoare de 735.986, 74, din anul 2012.

Fostul sef al CJ Braila mai are, potrivit declaratiei de avere, actiuni la o societate comerciala si la cinci SIF-uri. Astfel, social-democratul are 62, 5 la suta actiuni la societatea Bursagrirom SA Braila, la SIF Banat Crisana are 2.643 de actiuni, la SIF Moldova detine 12.565 de actiuni, la SIF Transilvania 3.475 actiuni, la SIF Muntenia 16.132 actiuni si la SIF Oltenia 4.477 actiuni.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 2 octombrie, pe Gheorghe Bunea Stancu pentru conflict de interese şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei 18 inculpaţi – persoane şi societăţi comerciale.

DNA susţine că, în perioada 16 iulie 2009 – 4 august 2010, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu a aprobat şi a avizat documentaţia în procedurile de achiziţii publice organizate de instituţia pe care o conduce, finalizate cu încheierea a şase contracte, deşi a cunoscut faptul că firmele care au oferit preţurile cele mai mici (criteriul principal de atribuire) au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condiţiilor tehnice sau financiare.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'