DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar față deputatul Florin Popescu, acesta fiind obligat să nu părăsească ţara.
Potrivit DNA, pe perioada cât se află sub control judiciar, Popescu este obligat se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată și martorii audiați în cauză.
„Inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se arată într-un comunicat al DNA.
Florin Popescu a a declarat că va trebui să se mulţumească cu un concediu petrecut pe plajele din România. „Chiar aveam de gând să plec din ţară. Aveam intenţia cu nişte prieteni să merg în străinătate, dar le-am spus că nu plec din ţară că am această problemă şi am de gând să o rezolv (…) Concediul îl voi petrece pe litoralul românesc. Vă recomand şi dumneavoastră„, le-a spus Popescu jurnaliştilor care l-au aşteptat la sediul DNA.
Florin Popescu a fost salvat de colegii din Parlament de arestarea preventivă pe 27 mai. Dintre parlamentarii prezenţi la şedinţa în care Camera Deputaţilor s-a pronunţat asupra cererii DNA de arestare preventivă a lui Popescu, 224 s-au pronunţat împotriva arestării şi 78 în favoarea acesteia.
Deputatul Florin Popescu le-a cerut marţi colegilor săi să nu îl considere un pericol public, adăugând că nu s-a opus niciun moment bunului mers al Justiţiei.
„Vin astăzi în faţa dumneavoastră încercând să vă conving că nu sunt un pericol public. Este vorba despre o chestiune care s-a întâmplat acum doi ani, în perioada Sărbătorilor Pascale, nicidecum în campanie electorală şi nu m-am opus niciun moment bunului mers al Justiţiei. De altfel, în perioada de o lună de când s-a declanşat această operaţiune am fost săptămânal la Parchet pentru clarificări şi nu am de gând să fug din faţa Justiţiei. Mulţumesc Comisiei juridice care a dat raport negativ cererii de arestare şi vă solicit şi dumneavoastră să nu mă consideraţi un pericol public. Nu facem astăzi un act de justiţie, ci pur şi simplu, având în vedere că de un an şi jumătate suntem colegi cred că nu e nimeni de aici prezent care poate spune că aş fi un pericol public. Pe unii vă cunosc de mai multă vreme şi cred că v-am convins de asta”, a spus Popescu, înaintea începerii votului din Camera Deputaţilor.
Deputaţii au dezbătut raportul Comisiei juridice la începutul lunii mai, dar nu au putut să dea votul final pentru că nu a existat cvorum de şedinţă.