„Cu privire la soluționarea cererii de transfer în Baroul București formulată de Alina Mihaela Bica, Consiliul Baroului Dolj, în ședința din 17 martie 2016, a avizat favorabil cererea și a dispus trimiterea dosarului profesional către Baroul București”, precizează Baroul Dolj, într-o postare pe site.
Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Săuleanu, a declarat, vineri, că Alina Bica era avocat în cadrul Baroului Dolj din 2011, când a fost primită în profesie.
„Este avocat în Baroul Dolj din 2011. Faptul că nu și-a dus la capăt procedura, a fost alegerea dânsei. Nu putea să își exercite dreptul de avocat, pentru că era incompatibilă cu funcția de magistrat, dar decizia emisă este ce din 2011. A venit în fața noastră ieri (n.red.: joi), pentru că a fost citată în acest sens, a dat explicații, iar Baroul București urmează să analizeze„, a spus decanul Baroului Dolj, potrivit Agerpres.
Potrivit sursei citate, Alina Bica înaintase inițial o cerere de transfer către Baroul Iași, însă joi a modificat cererea în sensul că a solicitat transfer către Baroul București.
„Noi îi dăm un aviz de principiu, trimitem dosarul profesional și Baroul București decide dacă o primește sau nu. Din punctul meu de vedere, există prezumția de nevinovăție, iar excluderea din profesie pentru nedemnitate se dispune când hotărârea este definitivă. Doamna Bica se află în fază de cercetare, este avocată și, neavând o hotărâre definitivă de condamnare, are dreptul să își exercite activitatea unde vrea în România„, a mai afirmat decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu.
CITEŞTE ŞI: Alina Bica, audiată la ÎCCJ în dosarul ANRP 1. Acuzaţii grave pentru Dorin Cocoş şi membrii Comisiei ANRP