BASEL – STEAUA 1-1, elveţienii ne-au răpus în prelungiri. Un egal cât o eliminare

Steaua a ratat practic prezenţa în primăvara cupelor europene, după remiza de miercuri seara, scor 1-1, înregistrată pe terenul lui FC Basel, în etapa a patra a fazei grupelor Ligii Campionilor. Piovaccari a deschis scorul în minutul 17, dar a fost egalată în primul minut al prelungirilor, de Giovanni Sio.
Daniel Spătaru
06 nov. 2013, 19:34
BASEL - STEAUA 1-1, elveţienii ne-au răpus în prelungiri. Un egal cât o eliminare

Steaua a crezut în şansa ei, că poate câştiga la Basel şi într-un final le va putea sufla elveţienilor locul care asigură prezenţa în grupele Ligii Europa, şi a luptat timp de 90 de minute pentru a o valorifica. Toată munca roş-albaştrilor s-a risipit însă într-un mod frustrant, în primul minut al prelungirilor, când Giovanni Sio le-a răpit în mod nemeritat steliştilor o victorie pe care o aşteptau de mai bine de şapte ani în grupele Ligii Campionilor.

Steaua a jucat bine, dar din păcate pentru noi meciul a semănat izbitor de bine cu cel din tur, când elveţienii au condus ostilităţile, iar trupa lui Reghecampf a egalat pe final de meci. Acum rolurile s-au inversat, iar golul primit de Steaua în minutul 90+1 o ţintuieşte practic pe ultimul loc al grupei E.

Piovaccari a deschis scorul, în minutul 17, italianul sincronizându-se perfect cu Szukala, care l-a lansat excelent. Vârful Stelei a scăpat singur cu portarul Sommer şi l-a învins pe acesta, marcând un gol pe care ni l-am fi dorit singurul al partidei de la Basel. Finalul primei reprize i-a găsit pe stelişti în ofensivă, ei ratând două ocazii uriaşe, prin Szukala şi Gardoş.

În partea secundă elveţienii au fost mai activi, însă o dată cu trecerea timpului au început să pară resemnaţi şi epuizaţi, numai că, paradoxal, pe acest fond al neputinţei elveţienilor, fotbalul s-a dovedit nedrept cu campioana României. Liber pe stânga, Stocker a centrat în careul nostru, unde l-a găsit bine demarcat pe Giovanni Sio, care a reluat din prima, cu latul, în plasă. A fost golul de 1-1, care a spulberat speranţele pe care ni le puseserăm într-o calificare.

În celălalt meci al grupei, Chelsea a învins pe Schalke cu 3-0, iar clasamentul grupei arată astfel: 1. Chelsea – 9p; 2. Schalke – 6p; 3. Basel – 5p; 4. Steaua – 2p. Steaua mai are de jucat cu Schalke, acasă, pe 26 noiembrie, şi la Chelsea Londra, pe 11 decembrie.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 Finalul partidei. FC Basel – Steaua 1-1.

Min. 90+1 Singur în 6 metri, Sio reia cu latul în plasă, de lângă Georgievski, din pasa lui Stocker. Basel – Steaua 1-1.

Min. 90 Meciul va fi prelungit trei minute.

Min. 87 Tănase şutează spre poarta lui Basel, dar Sommer reţine de sub bară.

La Londra, Chelsea – Schalke 3-0, Demba Ba a marcat în minutul 83.

Min. 83 Elveţienii au început să greşească destul de mult la faz de creaţie şi dau semne că şi-au epuizat resursele fizice şi şi-au pierdut încrederea. Steaua e la câteva minute de prima victorie în grupele Ligii Campionilor, după mai bine de 7 ani.

Min. 77 Steaua are noroc, iar şutul lui Sio, de la 12 metri, l-a lovit în piept pe Florin Gardoş.

Min. 75 Ultima înlocuire la Steaua. Kapetanos a intrat în teren, în locul lui Piovaccari.

Min. 73 Pericol la poarta noastră! Stocker a încercat pasa decisivă către Sio, care era singur în faţa porţii noastre, dar Gardoş s-a repliat excelent şi a respins în corner.

Min. 71 Tătăruşanu prinde o minge pe care Sio o trimisese pentru Streller. Steaua a mai echilibrat jocul, iar acţiunile elveţienilor au devenit mai încâlcite.

Min. 63 A doua schimbare la Steaua. Chipciu a intrat în locul lui Nicuşor Stanciu.

Min. 62 O nouă mare ocazie a elveţienilor! Ivanov a reluat cu capul milimetric pe lângă poarta noastră!

Min. 62 Ocazie mare Basel! Fabian Frei şutează din poziţie bună, dar Gergievski respinge excelent cu capul în corner.

Min. 60 Şansa Stelei în aceste momente este contraatacul. Piovaccari iroseşte o bună şansă, încercând un dribling în plus la marginea careului de 16 metri, după ce a fost găsit excelent de Stanciu.

Min. 58 Basel este din ce în ce mai insistentă şi joacă tot mai mult în terenul Stelei.

Chelsea are 2-0 cu Schalke, Eto’o a majorat diferenţa londonezilor, în minutul 54.

Min. 50 Stanciu încearcă să îl surprindă pe Sommer printr-un şut din lovitură liberă, direct spre poartă, de pe partea stângă. Balonul s-a dus însă în plasa laterală.

Min. 46 Pintilii nu a mai putut continua întâlnirea şi a fost înlocuit cu Filip.

Min. 46 A început repriza a doua.

Accidentat în finalul primei reprize, Mihai Pintilii va fi înlocuit cu Filip.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 44 Szukala reia din nou spre poarta lui Basel, de această dată pe lângă poartă.

Min. 43 Două ocazii uriaşe ale Stelei! Szukala a reluat cu capul în urma unui corner, Sommer a respins la Gardoş, care a reluat cu pământul, însă tot portarul lui Basel a avut un reflex spectaculos şi a respins de lângă bară.

Min. 41 Salah şutează pe jos, din 14 metri, dar Tătăruşanu prinde. Egipteanul a fost cel mai periculos jucător al lui Basel.

În celălalt meci al grupei, Chelsea o conduce pe Schalke cu 1-0, prin golul lui Eto’o, din minutul 31.

Min. 33 Elveţienii cer penalty la o intervenţie asupra lui Streller, dar căpitanul elveţienilor a fost oprit corect dintr-o acţiune ce se anunţa periculoasă.

Min. 26 Piovaccari este al doilea stelist avertizat cu cartonaş galben, după Szukala, pentru un fault inutil la mijlocul terenului.

Min. 25 Tătăruşanu se remarcă în faţa unei acţiuni foarte periculoase a elveţienilor. Salah l-a depăşit pe Szukala şi a încercat să ridice mingea peste portarul Stelei, dar compatriotul nostru a reuşit să pareze.

Min. 20 Şut-centrare al lui Delgado, însă fără emoţii pentru Tătăruşanu, care prinde cu siguranţă.

Min. 18 Replică a elveţienilor, Fabian Frei trimite însă peste poartă, din prima, de la 16 metri.

Min. 17 GOOOL Steaua!!! Piovaccari a deschis scorul!! Italianul a plecat de la linia ofsaidului pe o lansare excelentă a lui Szukala, a ajuns singur cu Sommer şi l-a învins pe goalkeeper-ul lui Basel cu un şut sub bară! FC Basel – Steaua 0-1!

Min. 11 Lovitură liberă pentru Basel, de la 17 metri, iar Delgado şutează puţin pe lângă poartă. A fost prima ocazie a meciului.

Min. 8 Steaua a început curajos, dar încă nu a finalizat cu şut vreo acţiune ofensivă.

Min. 5 Gardoş are o incursiune spectaculoasă şi ajunge până în preajma careului advers, unde îi pasează lui Stanciu, care nu ajunge însă balonul.

Min. 1 A început meciul FC Basel – Steaua.

Echipele de start

FC Basel: Sommer – Voser, Schar, Ivanov, Xhaka – Die, Frei – Salah, Delgado, Stocker – Streller.

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase – Piovaccari.

Laurenţiu Reghecampf a fost în faţa unei mari dileme înainte de a definitiva echipa de start a Stelei în meciul cu FC Basel, decisiv pentru menţinerea în cursa pentru calificarea în primăvara europeană. Antrenorul avea dubii în privinţa colegului lui Bourceanu, în linia mediană, şi a aşteptat până în ultima clipă verdictul medicilor în cazul lui Mihai Pintilii, iar în cele din urmă a decis să-l trimită pe acesta în teren din primul minut.

În rest echipa este cea standard, cu menţiunea că italianul Piovaccari i-a fost preferat lui Kapetanos, în vârful ofensivei.

Meciul FC Basel – Steaua va fi arbitrat de o brigadă din Portugalia, care îl va avea la centru pe Olegario Benquerenca. Roş-albaştrii au mai fost arbitraţi de către Benquerenca, prima partidă fiind victoria cu 2-1 în faţa celor de la ŢSKA Sofia, din Cupa UEFA, în 2004, iar a doua a fost înfrângerea din Champions League de la Praga (2007), 1-2 cu Slavia. Lusitanul a mai oficiat la Bucureşti şi victoria steliştilor din derby-ul de campionat cu Dinamo, din mai 2012, scor 3-2.

Partida FC Basel – Steaua se va disputa de la ora 21.45, va fi transmisă în direct de DigiSport1 şi DolceSport1 şi va putea fi urmărită LIVE TEXT pe ROMÂNIATV.NET.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Israel rămâne cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, afirmă Netanyahu înaintea vizitei în Washington
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!