Totodată, în acelaşi clip apare şi un fragment cu declaraţiile lui Ion Iliescu dintr-un documentar, difuzat de TVR, referitor la Revoluţie şi mineriadă. În acest interviu Ion Iliescu admitea că revoluţionarii „s-au împuşcat între ei”.
Citeşte şi: Dosarul Revoluţiei din 1989 a fost închis. Decizia nu este definitivă. DOCUMENT OFICIAL
„Un adevăr. Dacă îl suportaţi, voi, Dumnezeii dreptăţii, luaţi-l”, a scris Băsescu.
După fragmentul cu Ion Iliescu urmează o discuţie care a avut loc la Cotroceni, în septembrie 2009, când Traian Băsescu a mediat dialogul între Asociatia 21 Decembrie 1989 si Parchetul ICCJ, condus la acea vreme de Laura Codruţa Kovesi. Atunci, fostul şef al statului a avut câteva contre cu Kovesi legate de dosarele Revolutiei si Mineriadei.
După ce Băsescu i-a cerut să comunice daca exista o speranta că aceste dosare vor fi duse la finalizare, procurorul general a replicat ca depinde de ceea ce intelege Traian Basescu prin „speranţă”, dar nu poate promite o solutie.
Acelaşi material video a fost distribuit pe Facebook, la scurt timp, şi de Elena Udrea care precizează că: „În dosarul Revoluţiei nu s-a cerut arestarea preventivă, ba chiar astăzi, după 26 de ani, s-a dat NUP sub perdeaua de fum a audierilor din dosarul Mineriadei. În schimb, mie mi se cere a treia oară arestarea preventivă”.
Încă de la începutul anului, Traian Băsescu a lansat atacuri dure la adresa procurorului general Tiberiu Niţu. Fostul preşedinte l-a acuzat că a tras la revoluție în populație. Traian Băsescu a declarat că se simte „hăituit” de șefii de parchet.
Citeşte şi: Băsescu, atac la Niţu: Omul care a TRAS în populaţie la REVOLUŢIE ordonă HĂITUIREA mea în fiecare zi
Procurorii de la Parchetul Militar au decis clasarea dosarului privind Revoluția din Decembrie 1989, anunţă Ministerul Public. Conform sursei citate, decizia a fost luată de procurorii militari Marian Tudor, Codruț Mihalache și Claudiu Culea.
Printre motivele de închidere a dosarului Revoluției se află: s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale, există autoritate de lucru judecat, faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, a intervenit amnistia.
Ordonanța de clasare poate fi contestată la procurorul șef al Parchetului Militar și apoi la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul Revoluţiei a ajuns în aprilie 2011 la Secţia de urmărire penală a Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Secţia Parchetelor Militare (SPM) şi-a declinat competenţa de soluţionare.