Băsescu: Fiica mea a cumpărat terenul cinstit. Şmecherii nu cumpără teren, îl iau în arendă de la stat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că premierul Victor Ponta foloseşte Parlamentul ca pe o "măciucă" în anchetarea cazului terenului de la Călăraşi, cumpărat de Ioana Băsescu. Şeful statului a completat că fiica sa a cumpărat cinstit terenul din Nana şi că nu îi este teamă de nici o comisie care va investiga această tranzacţie.
Romania TV
05 dec. 2013, 14:32
Băsescu: Fiica mea a cumpărat terenul cinstit. Şmecherii nu cumpără teren, îl iau în arendă de la stat

„Îi recomand premierului Victor Ponta să mai înfiinţeze vreo două-trei comisii tot pentru cazul Ioana Băsescu şi îl asigur că voi fi solidar cu fiica mea, atât timp cât acest şef de guvern a ajuns că folosească Parlamentul ca pe o măciucă într-o bătălie pe care eu ştiu că nu are cum să o câştige. Orice ar scormoni, nu poate găsi nimic ilegal legat de fiica mea sau de mine, pentru că eu ştiu că fiica mea a luat cinstit acel teren. Eu ştiu că l-a luat cinstit, nici preferenţial, cum spunea Ponta, nici de la morţi, cum spunea tata socru. De altfel, ştiu cum va decurge ancheta, vor merge în satul acolo, vor fi filmaţi oameni nemulţumiţi. Eu nu mă tem de astfel de comisii, nu mi-e teamă. Ei au luat mai mult teren în arendă, că aşa procedează şmecherii. Şmecherii nu cumpără teren, îl iau în arendă de la stat”, a spus şeful statului, care a continuat „de astfel de comisii se tem hoţii, eu nu mă tem, le primesc cu condescendenţă”.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

Traian Băsescu: Voi promulga Bugetul Pensiilor imediat ce-l voi primi. Eu mă opun accizei la benzină

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va promulga Bugetul Asigurărilor Sociale imediat ce-l va primi. Şeful statului a spus că el se opune majorării accizei la benzină, din bugetul de stat şi nu Bugetul Asigurărilor Sociale.

„Voi promulga bugetul asigurărilor sociale, nu am de reproşat nimic acelui buget. Obiecţiile mele sunt contra accizei la carburanţi. Acest buget este rezonabil, că şi liberalii trebuie să aibă un ban de alegeri. Din acest punct de vedere, premierul poate să stea liniştit. Voi vota acest buget”, a spus şeful statului.


Băsescu: Decizia de azi stabileşte că limba oficială din Moldova e româna. E un act de dreptate

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat bucuria cu privire la decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău, prin care s-a decis că româna este limba oficială a statului moldovean.

„Prin decizia de azi a Republicii Moldova s-a stabilit că limba oficială e cea română. E un act de dreptate. Sper ca toate statele democratice să ia act de decizia Curţii Constituţionale. E una dintre cele mai mari bucurii din ultimii ani. Se pune capăt unor încercări de mistificare a unor adevăruri din Republica Moldova. Mă întreb cum se vor numi moldovenii de azi înainte, întrucât sunt vorbitori de română. Implicaţiile sunt enorme, mă întreb ce vor face cei care au editat dicţionarul moldovean – român. Ce vor face toţi aceşti falşi intelectuali cu opera lor care jignea poporul român, dar şi cetăţenii celor două state româneşti”, a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu declara la sfârşitul lunii noiembrie că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării. Şeful statului s-a declarat convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci ţara noastră va fi pregătită.

„Un popor, când are ocazia să fie împreună, nu va renunţa. Nu mizez pe oamni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar acest lucru se va întâmpla pentru că sângele apă nu se face”, a spus preşedintele Băsescu la TVR.

Întrebat dacă s-a consultat cu diplomaţia românească, Traian Băsescu a răspuns că ” cel care trebuie să dea tonul în politica externă sunt eu”.

Întrebat dacă s-a consultat cu diplomaţia din România, cu ministrul de Externe, preşedintele a răspuns: „Mă tem că, până una alta, cel care trebuie să dea tonul în politica externă sunt eu. Nu cred că trebuia să iau o aprobare de undeva”.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
Statul a luat banii românilor. Record istoric anunțat acum în România. Toată lumea plătește
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?