Băsescu: Ideea că aş avea datorii la Bruxelles, o dezinformare ticăloasă

Preşedintele Băsescu a declarat, marţi, că ideea lansată în spaţiul public potrivit căreia ar avea datorii de plătit la Bruxelles este "o dezinformare ticăloasă", el susţinând că nu are "nicio datorie faţă de nimeni" şi că lideri occidentali care s-au exprimat în vară au apărat statul de drept. Vezi cine face parte din delegaţia care-l va însoţi pe Traian Băsescu la Bruxelles
Romania TV
20 nov. 2012, 11:17
Băsescu: Ideea că aş avea datorii la Bruxelles, o dezinformare ticăloasă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că merge la Consiliul European de la Bruxelles pentru că este un moment dificil şi pentru că are un „potenţial mult mai bun” decât premierul Victor Ponta şi poate servi mai bine interesele României decât ar face-o premierul.

„Nu am nicio datorie la nimeni. Toţi din Europa, de peste Ocean, au susţinut statul de drept, nu pe Traian Băsescu. Atacurile la statul de drept (…), toate acestea au dat semnale puternice că Guvernul nu ar fi pregătit să respecte statul de drept şi Constituţia ţării, şi aceasta este explicaţia pentru care liderii europeni şi de peste Ocean au reacţionat. Nu pentru Traian Băsescu”, a susţinut Traian Băsescu.

El a precizat că a mai fost o suspendare în 2007 şi nu a fost nicio reacţie, pentru că atunci s-au respectat procedurile, s-a urmat legea, nu s-au modificat legile prin OUG adresate instituţiilor care sunt parte a sistemului constituţional al României.

„Deci, uşor cu afirmaţia că a fost apărat Băsescu şi are plăţi de făcut. Eu am o singură misiune: să apăr interesele României în context european şi nicidecum cu un naţionalism fără susţinere şi care ne elimină uşor-uşor din rândurile ţările parte a Europei unite, convergente”, a adăugat preşedintele.

Reacţia şefului statului vine la o zi după ce premierul Victor Ponta l-a acuzat că are declaraţii „antieuropene”, că este „iresponsabil” şi că nu l-a lasat să reprezinte România la Consiliul European de la Bruxelles deoarece „are de plătit datorii acolo”.

„Domnul Traian Băsescu este iresponsabil încă o dată. Nimic nu este mai antieuropean şi mai iresponsabil decât, din motive de campanie, să strigi peste tot că ţara al cărei preşedinte eşti nu e stat de drept”, a spus Ponta.

El a precizat că declaraţiile sale au fost clare, referindu-se la faptul că politica de coeziune, fondurile structurale şi politica agricolă comună sunt fundamente ale UE.

„Aceste lucruri se ştiau, nu ne-au venit nouă prin cap. Se ştiau şi în 2007, când am intrat în UE, şi în 2004, când au intrat celelate zece ţări, şi în ceilalţi ani, când au aderat şi Grecia, şi Spania, şi Portugalia au beneficiat de politici de coeziune, pentru că ideea UE este de a avea o solidaritate şi o dezvoltare comună”, a spus Ponta.

El a arătat că nu are nicio problemă cu DNA sau ANI.

„Nu am nicio problemă nici cu DNA, nici cu ANI, e foarte bine că avem DNA şi ANI şi Justiţie şi libertăţi fundamentale, dar politica agricolă comună şi politica de coeziune sunt fundamente ale UE. Nu se poate să meargă Traian Băsescu la Bruxelles să zică – nu mă interesează că România nu mai primeşte bani pentru politica agricolă comună, şi pentru coeziune, mă interesează să nu-i supăr eu pe cei care m-au ajutat în vară să rămân preşedinte împotriva a 7,4 milioane de români. De ce nu m-a lăsat Traian Băsescu să merg la Bruxelles? El are de plătit datorii acolo. Ori, noi îi cerem să se gândească la România, nu la scaunul lui şi la datoriile lui personale”, a mai spus Ponta.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Ministrul Energiei convocă ședință cu producătorii de energie pentru a discuta despre investiții și stocare
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'