La summit-ul de la Seul vor fi reprezentate peste 50 de state şi 4 organizaţii internaţionale, respectiv ONU, AIEA, UE şi INTERPOL.
„Summitul de la Seul va prilejui evaluarea progreselor globale în eforturile de consolidare a securităţii nucleare în scopul dezvoltării capacităţii statelor de a preveni şi combate terorismul nuclear”, menţionează comunicatul.
În cadrul sesiunilor de lucru, liderii de stat şi de guvern vor dezbate măsurile de cooperare necesare pentru întărirea condiţiilor de securizare a materialelor nucleare în vederea împiedicării accesului grupărilor neautorizate la aceste materiale şi la informaţia privind utilizarea lor.
Lucrările Summitului vor fi împărţite în trei sesiuni de lucru dedicate evaluării progreselor înregistrate după prima ediţie a Summitului privind Securitatea Nucleară (Washington, 2010), examinării politicilor naţionale în materie şi convenirii asupra unei agende de cooperare internaţională, respectiv abordării legăturii dintre securitatea nucleară şi siguranţa nucleară, ca urmare a accidentului produs în 2011 la centrala nucleară de la Fukushima, se mai arată în comunicat.