Băsescu: Nu vom merge să le validăm lovitura de stat din 3-6 iulie

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, i-a îndemnat, joi seară, pe participanţii la mitingul din Piaţa Revoluţiei, să nu meargă la vot la referendumul de duminică pentru a nu valida "lovitura de stat din perioada 3-6 iulie".
Romania TV
26 iul. 2012, 18:16
Băsescu: Nu vom merge să le validăm lovitura de stat din 3-6 iulie

Băsescu a citit din protocolul atribuit liderilor USL şi Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC), care ar fi fost semnat şi de preşedintele Sindicatul Cadrelor Militare Disponiblizate, Mircea Dogaru.

„Rezerviştii nu sunt reprezentaţi de acest colonel anarhist aflat în solda lui Voiculescu. Aceasta este misiunea principală a domnilor Ponta, Antonescu, Constantin: să desfiinţeze instituţiile care luptă împotriva corupţiei. Pentru ei, perspectiva puşcăriei e cea pe care n-o pot accepta, pentru că încă mai gândesc că într-o ţară care a intrat de 5 ani în UE ceasul mai poate fi dat înapoi. Ăştia sunt oameni care astăzi deţin puterea în România, oameni care au toate uşile închise”, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat a adăugat că poporul român nu vreo o ţară izolată. „De aceea, trebuie să le spunem acestor oameni, prin atitudinea noastră, prin modul de a ne manifesta în 29 că a venit vremea să plece din politică. Noi nu vom merge să le validăm lovitura de stat din perioada 3-6 iulie”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut că Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Dan Voiculescu „şi alţii ca ei” încearcă să-şi pună pavăză în faţa loviturii de stat votul poporului român.

„Aşa cum au minţit când erau în opoziţie, acum încearcă să atragă poporul român în poziţia de a le apăra nelegiuirile. De aceea, îndemnul meu este: nu mergeţi să le validaţi referendumul celor 256 de parlamentari care vor să ascundă lovitura de stat sub votul democratic al românilor”, i-a îndemnat Traian Băsescu pe participanţi.

În finalul discursului, încheiat cu formula „La revedere! Ne vedem la Cotroceni!”, Băsescu a primit de la tineri „flacăra democraţiei” şi şi-a pus o şapcă marinărească pe cap, primită de la unul dintre participanţi.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!