Băsescu: Ponta a mutat necinstea la Bruxelles. A făcut cea mai mare greşeală

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a apreciat că evenimentele din ultimele două săptămâni au aud prejudicii majore credibilităţii României pe plan extern şi a spus că premierul Ponta a comis greşeala să creadă că la Bruxelles poate discuta cum o face în interiorul PSD.
Romania TV
11 iul. 2012, 18:14
Băsescu: Ponta a mutat necinstea la Bruxelles. A făcut cea mai mare greşeală

Am văzut azi cum domnul Ponta a mutat necinstea la Bruxelles. El crede că acolo sunt oameni care discută cum discută el în PSD„, a spus Băsescu referindu-se la declaraţia lui Ponta potrivită căruia a cerut Parlamentului să se întrunească în sesiune extraordinară pentru a ca Legea referendumului să fie pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Băsescu i-a cerut lui Ponta să emită o altă ordonanţă de urgenţă care să anuleze ordonanţa prin care a modificat legea, precizând că oricum Constituţia interzice ca în domeniul electoral să se legifereze prin orodnanţe de urgenţă „Nu ştiu de ce trebuie să cheme Parlamentul. Când Parlamentul e în vacanţă şi Guvernul emite o OUG, preşedinţii Camerelor sunt obligaţi să convoace Parlamentul în 5 zile de la emitere. Limbajul dublu nu funcţionează la Bruxelles, azi cred că a făcut cea mai mare greşeală spunând liderilor europeni că trebuie să convoace Parlamentul„, a spus preşedintele.

„Nu aş vrea ca în urma acestui referendum România să facă paşi înapoi. Vă spun ca om care ştie care sunt standardele europene şi valorile Uniunii Europene că România a făcut mulţi paşi înapoi în ultimele două săptămâni din punct de vedere al credibilităţii„, a apreciat Traian Băsescu

„Dl. Ponta a rămas în epoca de până la 2004. De atunci România nu a mai minţit în străinătate, nu a mai folosit limbaj dublu. Fac apel la dnii Ponta, Antonescu, Dragnea, Hrebenciuc, Voiculescu să fie cinstiţi cu românii”, a afirmat Băsescu

El a afirmat că PNL şi PSD practică „o politică neevoluată” de la cealaltă suspendare a preşedintelui. „În 2007 aceleaşi două partide au făcut suspendarea. Imaginaţi-vă ce se întâmplă dacă eu pierd referendumul. Urmează trei luni până la prezidenţiale, trei luni de instabilitate şi vă rog să vă imaginaţi ce credibilitate vor avea Ponta şi Antonescu la Bruxelles. Gândiţi-vă la credibilitatea unui premier plagiator şi a unui preşedinte interimar ce a participat din plin la suspendare„, a mai spus Băsescu.

Acesta a precizat că discuţia cu Merkel nu a fost singura avută cu lideri europeni pe marginea evenimentelor recente din România. „Am vorbit cu foarte mulţi şefi de stat din UE. Niciodată nu a fost iniţiativa mea să sun şi în toate discuţiile am spus ne vom rezolva problema singuri. Doamna Merkel a ales ea să facă publică discuţia. Atâta timp cât nu au făcut ei publice aceste discuţii, nu am să o fac eu”, a mai spus preşedintele.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească un român aflat în vacanță în Thassos. A promis că nu o să mai revină vreodată în Grecia: ”Ce le rămânea de dimineață, găseam seara”
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Ce faceți cu polițistul în rochiță, care-și zice „Subsemnata Mihaela”?
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un polițist din București a ajuns viral pe internet după ce s-a afișat în fustă mini! Reacția surprinzătoare a colegilor lui: „Mi-au spus că am picioare frumoase”
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!