Băsescu: Ponta MINTE că vrea graţierea lui Becali. Ministrul Cazanciuc, cu care e rudă, a dat aviz negativ

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a primit aviz negativ de la Ministerul Justiţiei privind cererea de graţiere a omului de afaceri George Becali.
Romania TV
11 feb. 2014, 19:40
Băsescu: Ponta MINTE că vrea graţierea lui Becali. Ministrul Cazanciuc, cu care e rudă, a dat aviz negativ

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut marţi seară, la B1 TV, că a primit pe 13 ianuarie aviz negativ de la Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, privind graţierea lui Becali şi a altor două persoane, fiind imposibil că Ponta să nu ştie de acest lucru.

„Vă aduceţi aminte că premierul şi astăzi, a mai spus şi acum vreo două săptămâni, că el l-ar graţia pe Gigi Becali. Hai să vă arăt ce înseamnă mincinosul. Ştiţi cumva, Ministerul Justiţiei este parte a Guvernului? Pe data de 13 ianaurie am primit următoarea adresă: „referitor la corespondenţa dvs. privind cererea de graţiere individuală ale condamnaţilor Becali Gheorghe – şi alte două nume, nu le rostesc – vă remitem alăturat avizele negative întocmite de Ministerul Justiţiei”. Semnează Marius Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, semnează Ovidiu Puţura, secretar de stat. Deci, vărul său, Cazanciuc, îmi trimite că nu este de acord, şi vărul său este şi ministrul Justiţiei”, a declarat Băsescu, marţi seară, la B1 TV.

El a mai afirmat că se îndoieşte că premierul nu a ştiut ce a trimis Ministerul Justiţiei.
„Am aviz negativ de la MJ, dat de instituţie din subordinea premierului, de vărul premierului, văr prin alianţă, Cazanciuc fiind căsătorit cu o verişoară a lui Ponta. Iar el iese, după ce primesc acest aviz şi spune: „eu l-aş pune în libertate”. Cum etichetaţi aşa un om?”, a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că procedura graţierii, şi în cazul lui George Becali, şi în alte cazuri, ar ajuta mai mult societatea decât menţinerea în sistemul penitenciar, lucru ce ar presupune cheltuieli.

„Mie mi se pare, din considerente strict umane – graţierea nu înseamnă că te declară nevinovat, graţierea înseamnă că o parte din pedeapsă o execuţi – şi în cazul domnului Becali, şi în alte cazuri cred că ar ajuta mai mult societatea. Adică decât să plătim, o să vă aduc într-o zi (…) să vedeţi câţi bani cheltuim apropo de bani publici şi de taxe şi accize, cât cheltuim pentru sistemul penitenciar. Mie mi se pare că (…) trebuie să gândim aşa cum gândesc multe ţări europene. Dacă o persoană, după ce a fost condamnată, după ce a efectuat o parte din pedeapsă, nu e cumva mai benefic pentru societate să-l lăsăm în libertate decât să plătim să-l ţinem acolo şi practic să-l scoatem din ceea ce înseamnă societate”, a spus Ponta, .

Băsescu: Guvernul funcţionează ilegal, avem miniştri demişi, dar nu avem interimari

„Vă mai spun un lucru, Guvernul funcţionează ilegal, avem miniştri demişi, dar nu avem interimari. Un minister nu poate sta fără miniştri. Chiţoiu şi-a dat demisia, Nicolăescu şi-a dat demisia. Dar nu au propus interimari. Iar un guvern nu poate funcţiona fără miniştri”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Ponta a încercat să dea o mână de ajutor infractorilor. E un extrarodinar receptor de trafic de influenţă  

„Ponta a încercat să dea o mână de ajutor infractorilor. E un un scut pentru infractori, cum vă explicaţi că n-a putut face Ordonanţă de Urgenţă când i-a cerut-o sistemul judiciar? În schimb, i-a dat lui Bunea Stancu 2.800 de hectare de la Academia Agricolă. E corupt acest premier? Este! Eu nu spun că a luat bani, dar pe trafic de infuenţă, a luat 2.800 de hectare şi i le-a dat Bunea. Tot pe trafic a făcut ASF”, a afirmat şeful statului.

Băsescu: Ponta trebuia să intervină în accidentul din Apuseni. Dar a fost laş, a fugit de răspundere

„Ce a fost în Apuseni nu e un accident de genul celor de pe DN1. Nu e operaţiune care să aibă succes dacă nu participă toate instituţiile. Iar toate aceste instituţii trebuiau conduse de un conducător, ministrul Transporturilor. Iar la Ministerul de Interne trebuia să fie un alt comandament, condus de ministrul de Interne. Informaţia privind prăbuşirea avionului a existat, au publicat-o şi apoi au restras-o. Au detectat prăbuşirea radarele Armatei, dar li s-a spus că nu e nevoie de ele. Ar fi funcţionat operaţiunea dacă toate aceste instituţii erau în jurul mesei şi, scrie în lege, ministrul de Interne e conducătorul lor, iar premierul e coordonator. Victor Ponta avea un rol vital în această operaţiune, când a văzut ce s-a întamplat trebuia să intervină, nu ştii dacă era un dezastru. El trebuia să convoace imediat comandamentul de la Ministerul de Interne. Laşitate, fugă de răspundere”, a spus Băsescu.

Băsescu: Elena e majoră, e vaccinată, nu ştiu dacă va candida la alegerile europarlamentare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a discutat cu fiica sa, Elena Băsescu, privind o nouă posibilă candidatură a acesteia la Parlamentul European.

„Nu am discutat cu ea. Nu ştiu dacă va candida, nu e treaba mare, e majoră, vaccinată, e mamă. Dar un semn că şi-a făcut treaba e că azi o atacă premierul aşa-zisei Republici Transnistrene”, a spus Băsescu.

Băsescu: Chiţoiu era un executant, făcea ce-i cerea Ponta. La fel şi Stroe. Şi mai e unul în Guvern, dar nu l-au ghicit

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este potrivită schimbarea de miniştri făcută de PNL, întrucât acest partid nu se vedea în Guvern şi avea nevoie de credibilitate. Mai mult, el a spus că Daniel Chiţoiu era un executant, făcea ce-i cerea Ponta.

„Miniştrii liberalii nu se vedeau în Guvern. În plus, Chiţoiu era un executant, ce-i cerea Ponta, aia făcea, n-avea nici o treabă cu PNL. Cum era şi Stroe. Şi mai e unul, dar dacă nu l-au ghicit, nu-l spun, îl las acolo”, a spus Băsescu.

Băsescu: Sunt două lucruri pentru care nu semnez Scrisoarea cu FMI, acciza şi electorata

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va semna Scrisoarea cu FMI din două motive: introducerea accizei la benzină şi motorină şi introducerea creditului fiscal, al „electoratei”, prin care e redusă rata la bănci pentru persoanele care au venituri sub 1.600 lei pe lună.

Şeful statului a spus că va chema chiar oameni în stradă împotriva acestei accize. De asemenea, în privinţa electoratei, el a spus că oamenii vor plăti mai mult la bănci cu această măsură.

„Sunt două lucruri pentru care nu semnez Scrisoarea cu FMI, acciza şi electorata. În privinţa accizei, n-au nevoie de banii aştia la buget, au nevoie de banii aştia pentru mită electorală. Au nevoie disperată de ea ca să cumpere voturi la nivel judeţean, la preşedinţii de consilii judeţene. Una e să n-ai bani la buget, cum a fost în 2010, când nu aveai bani. Iar alta e să ai bani la buget şi să impui o taxă ticăloasă”, a spus Băsescu.

În plus, el s-a referit şi la electorală, despre care a spus că-i face pe români să plătească şi mai mult la bănci.

„De asemenea, dacă apare această electorată, eu nu semnez scrisoarea cu FMI. Vorbim de 990.000 de oameni care au rate restante, cu salarii sub 1.600 lei. Această electorată este un fals pentru că oamenii vor plăti mai mult. E imorală şi incorectă. E un fals pentru că oamenii vor plăti mai mult, întrucât ea nu vizează şi dobânzile. Un exemplu: dacă rata e de 500 de lei şi Ponta le-o face de 200 de lei, ei continuă să plătească dobânda, iar termenul de rambursare creşte. Iar dacă ei fac un calcul, vor vedea că plătesc mai mult decât dacă ar plăti rata la zi”, a mai spus Traian Băsescu.

„Nu mai merge cu Jos Băsescu, cu lozinca asta. Această lozincă nu atrage nici fonduri europene, nici problema accizei introdusă gratuit, nici problema creditului. Şi, mai ales, nu rezolvă problema cu creatul de locuri de muncă. Ei stau doar la televizor, mă refer la guvern, în timp ce nu rezolvă nimic pentru oameni”, a spus şeful statului.

 
Băsescu: USL nu se rupe. USD e o lovitură pentru PNL
„E criză, dar USL nu se rupe”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu la B1TV. În opinia şefului statului, PNL a fost invitat să meargă singur în competiţii.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'