Băsescu: Ponta trebuie să ştie ca nu poţi trăi din minciună VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la TVR, că a decis să nu mai facă publice discuţiile cu liderii USL de la Palatul Cotroceni, menţionând că a dispus verificarea corectitudinii transcrierii dialogului publicat şi că discuţia a fost una serioasă. "Dacă Victor Ponta ar fi acceptat să fie prim-ministru, nu mai puteam da înapoi", a declarat preşedintele. Liderul PSD spune, în schimb, că n-a primit niciun moment o propunere serioasă.
Romania TV
19 mart. 2012, 18:16
Băsescu: Ponta trebuie să ştie ca nu poţi trăi din minciună VIDEO

Domnul Ponta, în principiu, trebuie să înveţe că nu poţi trăi la nesfârşit din minciună în politică. Când vii la preşedinte, întâlnirea nu este nici pentru băşcălie, nici pentru altceva. Orice atmosferă a discuţiilor nu exclude responsabilitatea şi seriozitatea. În 6 februarie au fost consultări în urma cărora trebuie să rezulte soluţii pentru desemnarea unui prim-ministru. Ponta nu realizează că pentru România era vital ca un guvern să fie instalat rapid. Un preşedinte nu generează consultări fără să fie pregătit cu variante. Premergător acestor întâlniri, ştiind că Boc îşi va depune mandatul, i-am invitat pe Boc şi alţi cinci – şase oameni din condurea PDL şi i-am anunţat că voi invita partidele într-o anumită ordine, urmând ca prima propunere să o fac USL„, a declarat preşedintele Traian Băsescu la postul public de televiziune.

Traian Băsescu a mai spus că se aştepta ca cele trei partide din USL să vină cu o propunere şi că era pregătit cu o reacţie, numai că ele au început cu „demisia”. Băsescu a mai spus că dacă el ar fi fost în locul celor de la USL şi preşedintele l-ar fi întrebat dacă vrea să preia conducerea Guvernului ar fi spus „da”.

Şeful statului a mai spus că nu va face publice înregistrările audio ale consultărilor cu liderii USL de la Palatul Cotroceni, căci stenogramele sunt corecte. „Am cerut să fie verificate azi noapte şi azi din nou dacă redactarea convorbirilor sale cu USL s-au făcut până la literă”, a mai spus şeful statului. El a mai explicat că nu a permis accesul presei la discuţiile cu USL pentru că voia să fie discuţii serioase: „când sunt camere, politicienii au tendinţa să facă spectacol pentru public”.

Traian Băsescu a mai spus că propunerea făcută lui Victor Ponta, la consultări, a fost făcută în cadrul unei discuţii extrem de serioase, iar stenograma prezentată confirmă acest lucru.

Dacă acea stenogramă vi se pare Arici Pogonici sau vreun text dintr-un ziar tabloid, vă rog să mai citiţi o dată. E o discuţie cât se poate de serioasă, în care am făcut mai multe propuneri (…) Când vii la preşedinte poţi să fii sigur că întâlnirea nu este pentru băşcălie, nici pentru altceva„, a mai spus Băsescu.

Băsescu a explicat şi de ce a ales să-i facă propunerea lui Ponta să preia conducerea Executivului. „Dacă i-as fi propus lui Antonescu ar fi spus că e neserioasă propunerea, el este viitorul preşedinte după opiniile lor, celălalt e viitor ministru al Economiei, era singura şansă să ţin cont de obiectivele lor pentru a da o şansă propunerii”, a mai spus Băsescu la TVR.

„Daca era ager, probabil că Ponta era prim-ministru. N-a fost să fie”, a concluzionat preşedintele Băsescu.

Întrebat de ce l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu să formeze Guvernul, şeful statului a spus că n-a fost alegerea lui. „Desemnarea lui Ungureanu a fost confirmată de mine, pentru că împreună cu premierul stabilisem din decembrie că trebuie schimbat Guvernul. Era o necesitate”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!