„PDL susţine semnarea Tratatului de către România şi ratificarea lui de către Parlament. Poziţia noastră a fost să semnăm în coaliţie un acord care să fie deschis şi altor partide”, a declarat Emil Boc, după consultările preşedintelui cu arcul guvernamental.
Boc a precizat că acordul este deschis şi USL, cu care se poate discuta şi alte subiecte de interes public, „inclusiv cele lansate la învestitura actualului Guvern pentru că România are nevoie de stabilitate şi nici un efort nu este prea mare pentru atingerea acestui obiectiv”.
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a adresat şi el opoziţiei aceeaşi invitaţie, adăugând că o chestiune atât de importantă precum Tratatul de guvernanţă fiscală este o chestiune care depăşeşte miza jocului electoral din 2012.
„Noi iniţiem dialogul cu opoziţia şi pe alte subiecte şi credem că după mesajele prezentate în spaţiul public este loc pentru dialog (…) Despre cele 15 puncte formulate de către domnul Victor Ponta putem discuta fără rezerve”, a spus Kelemen.
Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a arătat că o poziţie comună a tuturor partidelor politice parlamentare pe marginea tratatului în discuţie va da un semnal favorabil României pe plan extern, în ceea ce priveşte încrederea partenerilor europeni.
„Ar fi un gest de solidaritate al clasei politice fromâneşti, o garanţie de seriozitate al partidelor româneşti”, a spus Diaconescu.