Bătaie ca în vestul sălbatic pe holurile unei școli din Bacău. Holurile Școlii Generale Mircea Cancicov din Bacău s-au transformat într-un ring de box pentru două eleve de clasa a VI-a și a VII-a.
Întreaga dispută ar fi pornit din cauza unui băiat de care cele două minore s-au îndrăgostit. Cum nu au reușit să se înțeleagă în niciun fel, fetele s-au gândit să se întreacă în luptă și cea mai bună să îi câștige inima prințului.
La bătălia celor două fete au asistat foarte mulți colegi, care s-au strâns în număr cât mai mare pentru a vedea cine câștigă.
Copii nu s-au sinchisit să le despartă pe cele două fete care își împărțeau pumni și palme, din contră, aceștia strigau: ”Dă-i mai tare!”
Lupta celor două fete care au uitat ce vârstă au s-a încheiat atunci când profesorii școlii le-au despărțit, iar una dintre ele a fost dusă la Spitalul de Urgenţă Bacău cu răni serioase.
Un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Pacientul este confirmat cu o triplă infecţie virală: SARS-CoV-2, virus gripal şi virus respirator sinciţial. Medicii sunt rezervați mai ales că bărbatul are și mai multe comorbidități.
„La internare, pacientul prezenta o disfuncţie respiratorie importantă, ceea ce a impus internarea acestuia la terapie intensivă. În momentul de faţă, pacientul este conştient, ventilat non-invaziv, stabil din punct de vedere hemodinamic”, a mai declarat dr. Florin Roşu, citat de Adevărul, care a precizat că în acest caz prognosticul rămâne, totuși, unul rezervat.
În aceeași unitate medicală a murit și prima pacientă infectată cu Flurona. Femeia avea 74 de ani și suferea și de alte afecțiuni grave.
De câteva zile numărul cazurilor de Flurona crește în România, adică îmbolnăvire simultană cu gripă și COVID-19. Boala debutează brusc, cu dureri crunte de cap, dureri musculare și articulare.
”Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri.
Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici.
În astfel de cazuri, când prin testare avem cele două virusuri, este important să se facă un consult medical de specialitate, să fie o evaluare corectă, și probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.