BĂTĂLII stupide din ISTORIE: Cum să-ţi SCUFUNZI propria FLOTĂ şi cum a pornit un RĂZBOI de la doi BEŢIVI

Cele mai multe războaie din istorie sunt ciudate prin natura lor - bătălii interminabile, mii de vieţi irosite și oraşe distruse, toate având ca punct de pornire un mic grup de persoane care deţin puterea. Într-o notă mai optimistă, războiul a dus la unele dintre cele mai ciudate și mai interesante poveşti din istorie.
Alexandra Ilie
08 dec. 2013, 08:25
BĂTĂLII stupide din ISTORIE: Cum să-ţi SCUFUNZI propria FLOTĂ şi cum a pornit un RĂZBOI de la doi BEŢIVI

Cavaleria franceză capturează flota olandeză

batalii

În ianuarie 1795, armata franceză avansa în Provinciile Unite (acum Țările de Jos), atunci când vremea rece a dus la una dintre cele mai ciudate lupte ale epocii. Johan Willem de Winter a fost trimis cu un grup de husari francezi să captureze obiectivul strategic den Helder și să împiedice toate navele olandeze să evadeze la prietenii britanici. Când generalul a sosit, el a descoperit că flota olandeză, care era ancorată la den Helder, s-a blocat în gheața foarte groasă. Apropiindu-se silenţios de flota olandeză, husarii au reușit să înconjoare navele și să-i forțeze pe marinari să se predea. Aceasta este singura dată în istorie când o flotă a fost capturată de cavalerie.

Fondatorul Scientologiei a purtat o luptă navală cu un inamic imaginar timp de 68 de ore

batalii

În mai 1943, L. Ron Hubbard, comandantul submarinului Chaser PC – 815 și viitorul fondator al Bisericii Scientologice, a primit ordinul să îşi mute nava din Portland la San Diego. Pe data de 19 mai, la 3:40, Hubbard a detectat ceea ce el credea a fi un submarin japonez pe sonar. La 09:06, două dirijabile americane au fost chemate să-l ajute la căutarea submarinului. La miezul nopții, pe 21 mai, o mică flotă a fost şi ea chemată pentru a-l ajuta pe Hubbard să vâneze inamicul evaziv, inclusiv două crucișătoare și două nave ale Pazei de Coastă. După 68 de ore de manevre, nu era niciun semn că inamicul se deplasează sau atacă, iar Hubbard a fost rechemat. Un raport cu mărturii de la alți comandanți de la faţa locului a constatat mai târziu că Hubbard a luptat 68 de ore împotriva unui depozit magnetic bine cunoscut și bine cartografiat, de pe fundul mării. Mai târziu, Hubbard aproape a provocat un incident diplomatic prin bombardarea teritoriului mexican, potrivit Listverse.

Doi soldaţi beţi au început o bătălie pentru a vedea cine e mai dur

batalii

În toamna anului 334 î.Hr. , Alexandru cel Mare încerca din răsputeri să cucerească Halicarnas (Bodrumul modern) de la persani. Acest asediu lung și dificil i-a făcut pe soldaţii din armata lui Alexandru să se plictisească. Cel puţin asta se crede despre doi hopliți din brigada Perdiccas. Într-o zi, în timp ce se aflau în stare de ebrietate, cei doi n-au reuşit să se înţeleagă care dintre ei este mai curajos. În cele din urmă au fost de acord că, pentru a rezolva cearta, ei ar trebui să ia cu asalt zidurile Halicarnasului.

Soldații din oraș, văzând că doar doi oameni se apropie, au părăsit zidurile și s-au grabit să îi atace. Se povesteşte că cei doi au ucis pe mulți dintre atacatorii lor înainte de a fi copleșiţi și ucişi la rândul lor. Cu toate acestea, soldații din ambele tabere au văzut lupta și s-au grabit să-şi ajute aliaţii, ceea ce a rezultat într-o luptă în toată regula. În timpul atacului început de doi beţivi, zidurile au fost aproape capturate de forțele lui Alexandru cel Mare. Dacă toate forțele lui Alexandru cel Mare s-ar fi concentrat pe acest atac, orașul ar fi fost cel mai probabil cucerit.

Britanicii i-au drogat pe otomani ca să câştige o luptă

batalii

Pe 05 noiembrie 1917, britanicii luptau împotriva Imperiului Otoman, care le atacase coloniile în regiune în timpul Primului Război Mondial. Turcii au fost forțaţi să revină la Sheria, la sud de Gaza. Richard Meinertzhagen, un membru al serviciilor secrete britanice, a decis să le ofere turcilor asediaţi un cadou – țigări și pliante de propagandă aruncate dintr-un avion. Fără știrea turcilor, Meinertzhagen a adăugat şi opiu în țigările oferite inamicilor. Când britanicii au atacat Sheria a doua zi, au dat peste foarte puţină rezistenta, pentru că aproape toţi turcii erau „sedaţi”. Soldaţii otomani abia mai puteau sta în picioare, aşa că nu mai putea fi vorba de mânuirea armelor în apărarea orașului.

Citeşte şi Când umbrele joacă feste şi rezultă ceva… NEAŞTEPTAT

Un meteorit în flăcări a câștigat o bătălie

batalii

Lucullus, un politician al Republicii Romane, a fost un comandant important în timpul celui de-al treilea răzbioi Mithridatic din 76-63 î.Hr. Sperând să atace Regatul Pontului în timp ce armata era departe, Lucullus a fost surprins să se întâlnească cu însuşi regele Mitridate din Pontus, care conducea rezistenţa. Când cele două armate erau pe câmpul de luptă, o „minge de foc” (meteorit) a fost reperată brusc pe cer. Obiectul topit a izbit apoi pământul dintre cele două armate. Ambele tabere au fugit de pe câmpul de luptă care încotro, temându-se de mânia zeilor lor, ceea ce a făcut ca meteoritul să fie primul învingător extraterestru într-o bătălie umană. Lucullus a reuşit în cele din urmă să cucerească Regatul Pontului.

O pauză la baie declanşează un război

batalii

Incidentul de pe podul Marco Polo a avut loc pe 7-9 iulie 1937. Podul, situat în Beijing, era chiar la granița dintre Imperiul Japonez și China. Având în vedere că era o perioadă foarte tensionată, zona-tampon era ocupată şi de trupele japoneze și de cele chineze. După manevre de noapte ale japonezilor în noaptea de 7 iulie, a existat un scurt schimb de focuri de armă. După ce focul a încetat, soldatul Shimura Kikujiro, al armatei japoneze, nu a reușit să se mai întoarcă la postul său.

iteşte şi Când extremele se întâlnesc. Cele mai amuzante contraste, în fotografii

După ce chinezii le-au permis japonezilor să îl caute pe Kikujiro, japonezii, gândindu-se că soldatul a fost capturat și cautând orice scuză pentru a porni un război, au atacat pozițiile chineze în dimineaţa zilei de 8 iulie. Ambele părți au suferit numeroase pierderi. Această luptă a dus în cele din urmă la al doilea război chino – japonez, care s-a prelungit în cel de-al doilea război mondial. Soldatul Shimura a revenit la poziția sa mai târziu în acea zi, uluit de bănuielile că fusese capturat și spunând că s-a pierdut după ce a mers la toaletă într-un loc mai retras.

Britanicii şi-au scufundat propria navă

batalii

HMS Victoria, un vas de război al Marinei Regale, şi-a început serviciul în 1888 și era destinat să fie nava amiral a flotei mediteraneene. Nava de luptă, care costa 1.35 de milioane de lire sterline, nu era ceva de care Marea Britanie să se poată lipsi cu uşurinţă. În ciuda acestui fapt, britanicii au reușit să o scufunde, chiar și fără ajutorul inamicului. La data de 22 iunie 1893, vice-amiralul Sir George Tryon și 10 cuirasate ale flotei mediteraneene se îndreptau spre port, în două coloane. La doar 1.000 de metri de mal, vice-amiralul a decis să încerce ceva absurd.

Pentru a oferi un spectacol celor care îi aşteptau, el a comandat ca cele două nave care conduceau coloana să se rotească 180 de grade una spre de celălaltă și apoi să continue spre port, cu restul coloanei repetând aceasta mişcare. Distanţa dintre nave era, însă, mult mai mică decât cercul de cotitură pentru fiecare vas de război, ceva ce Tryon nu a reușit să calculeze. Cele două cuirasate incredibil de scumpe s-au ciocnit în mod inevitabil, iar HMS Victoria s-a scufundat, după doar cinci ani de serviciu naval. Mai mult de jumătate din echipajul de pe Victoria a fost ucis. Tryon s-a scufundat odată cu nava.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu și-a dat demisia din PSD: „Voi rămâne interimar până la alegeri”
Spynews
Cine este Călin Georgescu, candidat independent la Alegerile Prezidențiale 2024. Toate informațiile despre cariera și familia lui
Bzi.ro
Ce profesie are Cristela: Soția lui Călin Georgescu a lansat mai multe cărți
Fanatik.ro
Ele sunt cele patru zodii care au noroc la bani în luna decembrie. Reușite, oportunități, dar și regăsiri pentru acești nativi în ultima lună din an
Capital.ro
Dispar bancomatele. Schimbare totală pe piața bancară. Cum vei mai retrage bani
Playtech.ro
Cu cine a votat fiica Elenei Lasconi. Ce a declarat tânăra după ce mama ei l-a întrecut pe Ciolacu în turul I de alegeri
DailyBusiness
ALERTĂ în economie. Victoria lui Călin Georgescu pune sub semnul întrebării stabilitatea financiară a României. Bursa a deschis pe roșu!
Adevarul
Ce spune șeful ierarhic al lui Călin Georgescu de la Universitatea din Pitești: ”Nu știu cum a făcut de a reușit să obțină atât de multe voturi”
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au despărțit din nou? Ce au făcut cei doi la câteva zile după scandalul de la vila afaceristului
Spynews
Iulia Vântur, imagine emoționantă alături de tatăl iubitului ei, Salman Khan. Ce relație apropiată are cu Salim Khan | FOTO
Evz.ro
Amestecul Rusiei în alegerile din România. Poziţia lui Georgescu față de Ucraina dă de bănuit
Ego.ro
Dacă Elena Lasconi iese președinte, cum s-ar numi soțul ei? Prima Doamnă este Carmen Iohannis acum
Prosport.ro
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
kanald.ro
Cod galben de ceață în România! Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologică
Cancan.ro
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Dezvăluirea serii despre Călin Georgescu. Traian Băsescu a dat șah-mat: E mult peste!
StirileBZI
Indemnizație de 50% în plus la pensie! Cine beneficiază de această creștere
Prosport.ro
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
stirilekanald.ro
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de asta până acum
substantial.ro
Călin Georgescu neagă aselenizarea umană și rolul piramidelor egiptene
MediaFlux
Călin GEORGESCU a FĂCUT ANUNȚUL! RĂSTURNARE de SITUAȚIE după REZULTATUL FINAL
Shtiu.ro
Cele mai bune glume după deliranta victorie a lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale
Puterea.ro
Una dintre țările europene renunță la dolar